Ia-ți permis de tânăr – este „răul” necesar

Școala auto este ca o temelie pentru o casă. Aici se învață bazele, iar cursanții trebuie să aibă multă grijă în alegerea unui instructor, în aplicarea și învățarea temeinică a teoriei. Acestea sunt punctele-cheie fără de care un cursant nu poate deveni șofer, crede Paul Piperescu, instructor la şcoală de şoferi. Din experienţă, ne spune că este mult mai ușor de lucrat cu tinerii: „Au reflexe mai eficiente, putere de concentrare sporită, în cele mai multe cazuri”.

 

Voie bună avem, permis, rămâne de văzut

 

Pascu Bogdan (absolvent, Universitatea de Artă și Design,Cluj-Napoca) are 32 de ani şi s-a stabilit în Craiova. El spune că tot ce știe a învățat de la instructorul său. Este foarte încrezător în capacitățile sale. Proba teoretică, crede el, îl va pune puțin în dificultate, dar cu o gândire pozitivă și puțin noroc va trece. „Am nevoie de mașină. Lucrez și mi-ar ușura mult viața, în comparație cu mijloacele de transport în comun”.

 

„Nu mă simțeam șofer după ce am luat permisul”

 

Eugen Vișan (Automatică, Calculatoare și Electronică, II, Craiova) a luat permisul auto de un an și jumăte. Crede că instructorul său nu și-a îndeplinit toate obligaţiile faţă de el. „Nu mă simțeam șofer după ce am luat permisul”. Eugen spune că a învățat după ce a trecut proba practică să facă toate mutările necesare în trafic „la perfecție” de la tatăl lui. „Şoferia nu înseamnă să mergi numai unde ți se zice și să faci două-trei parcări”.

 

Școala de șoferi înseamnă treizeci de ore de conducere, care includ pregătirea practică, asistată de instructor, dar și pregătirea teoretică făcută de către un profesor de legislație. Cheltuielile pentru întocmirea dosarului pot fi sau nu suportate de școală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *