Azi student, mâine inginer automatist

 

Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova pregătește și formează tinerii ingineri în calculatoare şi tehnologia informaţiei, ingineria sistemelor, inginerie electronică şi telecomunicații, mecatronică şi robotică. 

În prezent, Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică are 1489 de studenți (1164 studenți la specializările de licență şi 325 studenți la specializările de master). Specializările de licență din cadrul facultății sunt: Automatică, Ingineria sistemelor multimedia, Calculatoare cu predare în limba română, Calculatoare cu predare în limba engleză, Electronică aplicată, Mecatronică și Robotică.
Tinerii dornici să facă un master pot opta pentru specializările: Automatica sistemelor complexe, Tehnologii informatice în ingineria sistemelor, Ingineria calculatoarelor şi comunicațiilor, Computer and communication engineering, Sisteme electronice avansate, Inginerie software, Information systems for e-business, Sisteme distribuite, Sisteme de conducere în robotică.

Corpul profesoral al facultății cuprinde la momentul actual 64 de cadre didactice: 25 de profesori universitari, 10 conferențiari, 16 șefi de lucrări, 1 preparator și 12 asistenți.
„Studenţii își găsesc locuri de muncă destul de repede în acest moment IT cel puțin pe partea asta de programare softwere dezvoltare, softwere testare, deci, asigurarea calității sunt foarte bine regăsite în piața muncii locale și piața muncii naționale” a spus Marius Marian, prodecan al Facultății de Automatică, Calculatoare și Electronică.

Secretul sucesului

Studenții au posibilitatea să plece cu bursă Erasmus în alte țări. Este o modalitate prin care se pot mișca și învăța în spațiul universitar european. În fiecare an, mai mult de 30 de studenţi beneficiază de burse de studii la universităţi din Germania, Franţa, Grecia, Portugalia, Italia, S.U.A., Olanda sau Belgia.
„Noi avem pentru studenții noștri o componentă de relații internaționale în sensul că prin aceste programe finanțate de Uniunea Europeană cum este Erasmus+. Noi le oferim posibilitatea să participe, avem relații foarte bune cu universități mari din Europa inclusiv din Marea Britanie” a mai spus Marius Marian, prodecan al Facultății de Automatică, Calculatoare și Electronică.

În fiecare săptămână, miercurea, cadrele didactice împreună cu studenții organizează întâlniri cu partenerii facultății. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *