Vox cu studenții de la Universitatea din Craiova


Student sau masterand, fiecare a venit încrezător să-și găsească un job. De preferat flexibil, dar și bine plătit. Târgul de Job-uri a avut loc pe 25 octombrie, în cadrul Universității din Craiova. Studentă în anul II, la Jurnalism, am avut „misiunea” să-l întreb pe fiecare student (well, nu chiar pe toți) ce job și-ar alege.

1. Ce te-a îndemnat să alegi târgul de job-uri?
2. Pentru ce job ai opta?
3. Ce așteptări ai de la angajatori? – acestea au fost întrebările adresate stundenților.

Aș vrea să lucrez în domeniul juridic sau economic. Să accepte faptul că nu avem experiență și să fie răbdători cu noi.(Victoria-Facultatea de Economie-Master).

Mi-aș dori foarte mult să lucrez ca programator, iar angajatorii să fie mai buni și să fie cât mai frumos.(Cristian-Facultatea de Inginerie Electrică).

Un job în domeniul IT, pe informatică electrică, cum am și eu specializarea. Angajatorul să fie unul de treabă, iar programul să fie flexibil. (Costinel-FEEA- Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor).

Pentru un post de muncă. Acum depinde de ce oferte ni se arată, ce ni s-ar potrivi nouă și ce ne-ar place. Angajatorii să fie de treabă, adică să existe comunicare, să fie respect reciproc și muncă în echipă. Dacă suntem în ultimul an de facultate, ne-ar place part-time, dar am prefera mai mut full-time, acum depinde și de noi. (Isabela și Isabela- FEEA-Management).

Lipsa unui job. Caut ceva în domeniul financiar, în domeniul resurselor umane. Sincer, de vreo două luni caut intens, și nu mai am aproape nici o așteptare, adică ei vor să lucrezi pe bani puțini și ore multe.(Andreea-Facultatea de Finanțe Bănci-Engleză, absolventă
Master-Resurse Umane, acum).

Am vrut să-mi găsesc un loc de muncă. Sunt aici pentru un job unde aș vrea să lucrez la o bancă ori la o firmă, economist contabil. Angajatorii mi-ar place să fie cât mai buni și darnici. (Felicia- Facultatea de Finanțe Bănci).

Pentru că sunt în căutarea unui job și cred că sunt destule oferte pe care le putem alege. Momentan sunt la început, încă nu m-am decis. Angajatorii mi-aș dori să fie mai permisivi, pentru că nu am experiență de muncă, nu am lucrat până acum.(Felicia-Facultatea de Inginerie și Protecția Mediului).

Deoarece nu am găsit nimic încă, și mi s-a părut o oportunitate. Mi-aș dori să lucrez în Inginerie, în principal, deoarece asta am absolvit. Angajatorii aș vrea să fie înțelegători, încă nu am experiența necesară, și să ne învețe cât mai multe. (Miruna-Facultatea de Inginerie Electrică).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *