iPad Pro 2018: Tot ceea ce trebuie să ştii despre cele mai puternice tablete Apple

Apple a anunțat noul line-up de iPad Pro în cadrul evenimentului „There’s more in the making” din New York, pe 30 octombrie. Tabletele vin la pachet cu schimbări majore în design și cu o serie nouă de procesoare.

Conform spuselor lui Tim Cook, noile iPad Pro vor revoluționa tot ceea ce știam despre capacitățile unei tablete. Ramele mai subțiri, designul curbat la colțuri și marginile de 5.9 mm clasează produsul printre cele mai compacte și slim tablete create vreodată de gigantul Apple.

Noile modele vin în două variante: 11 inch și 12.9 inch. Asemenea lui iPhone XR, iPad-urie Pro au ecran LCD Liquid Retina. Ecranul 120 Hz oferă protecţie la zgârieturi şi tehnologia True Tone (suport pentru gama de culori wide). Varianta de 11 inch are o rezoluție de 2388 x 1668, iar cea de 12.9 inch are o rezoluție de 2732 x 2048.

Butonul Home a fost înlăturat de la baza ecranului și înlocuit cu sistemul de control prin gesturi, o modalitate cunoscută deja de utilizatorii de iPhone X și XS. Apple a încorporat în device autentificarea prin Face ID. Acest lucru îți permite să securizezi și să deblochezi dispozitivul cu ajutorul camerei frontale de 7 megapixeli. Senzorii care îți scanează fața funcționează indiferent de orientarea ecranului și chiar dacă iPad-ul este conectat la tastatura smart.

Potenţialii cumpărători îşi pot lua la revedere şi de la portul audio jack de 3.5 mm. Vor fi nevoiţi să cumpere un dongle sau o pereche de căşti Bluetooth.

Camera principală are 12 megapixeli și poate filma până la rezoluția de 4K. Opțiunea de moduri portret a iPhone-ului XS o regăsim şi în camera frontală a noului iPad. Pe lângă asta, avem prezentă tehnologia Smart HDR. Tableta este dotată cu un sistem stereo compus din patru difuzoare.

Noul Apple Pencil 2 se atașează magnetic la tabletă și se încarcă wireless. Cu ajutorul opțiunilor de shortcut, poți apăsa de două ori pe Apple Pen pentru a schimba instrumentele atunci când schițezi şi un singur tap pentru a deschide notiţele, după ce ai deblocat iPad-ul.

Noile tablete folosesc chipset-ul upgradat Apple A12X Bionic cu 8 nuclee pentru procesor şi cu o placă video cu 7 nuclee. Compania susține că este cu 35% mai rapid în procesare single-core și cu 90% mai rapid ca performanță multi-core decât predecesorul său. Pe lângă acest lucru, Apple afirmă că iPad-urile Pro pot concura cu performanţele grafice ale unui Xbox One S.

Portul Lightning este înlocuit cu un port USB-C. Conexiunea cu alte dispozitive va fi mult mai simplă. Vei putea să-ți conectezi iPhone-ul, o cameră foto, un monitor extern şi chiar să încarci alte dispozitive de la bateria iPad-ului.

iPad Pro 2018 este primul device Apple care va avea 1 TB spaţiu de stocare integrat. Pentru modelele de 11 inch, preţurile încep de la 800$, iar pentru cele de 12.9 inch, preţurile pornesc de la 1000$. Modelul de bază are o memorie de 64 GB şi poate ajunge până la 1 TB.

Stylus-ul Apple nu vine la pachet cu iPad-ul. Acesta se vinde separat şi costă 130$. Smart keyboard-ul costă 180$ pentru modelul de 11 inch şi 200$ pentru cel de 12 inch.

Precomenzile au început deja. Dacă eşti interesat să cumperi, noile iPad Pro vor fi disponibile pentru vânzare pe 7 noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *