Studenţii în faţă cu angajatorii la târgul de joburi

 

Universitatea din Craiova împreună cu echipa de implementare a proiectului „O șansă pentru dezvoltare” au organizat un nou târg de joburi, la mai puţin de o lună de la prima ediţie. Evenimentul este adresat atât studenților, cât și absolvenților de studii superioare.

În holul central al UCV au venit peste 20 de firme: instituții, bănci, companii și firme de recrutare din Oltenia. Am căutat să aflăm cu ce aşteptări şi-au instalat din nou standurile, ce aşteptări au profesorii organizatori, dar, desigur, şi studenţii.

Seriozitatea și dorința de muncă

Silvana Doran (specialist în Resurse Umane): „Studenții trebuie să fie dornici să ocupe un loc de muncă, să le placă ceea ce putem noi să le oferim și să aibă câteva calități pe care trebuie să le ocupe pentru post. Mai mult de atât, dorința de muncă este cea mai importantă. Trebuie să facă în așa fel să îmbine utilul cu plăcutul”. Cei care sunt în căutarea unui job trebuie să fie serioși la locul de muncă și să-și dorească să se dezvolte în carieră, să aibă o performanță: „Noi le oferim un loc stabil de muncă. În primul rând, se încheie un contract pe o perioadă de 2 ani, stabilitate și șansa de-a evolua și de-a rămâne alături de noi, de compania noastră, cât mai mult timp și de a progresa pe alte posturi” a mai spus Silvana Doran.

De cealaltă parte, din calitate de co-organizartor, dar şi de cadru didactic care are în responsabilitate viitorul studenţilor, Gabriela Iacobescu (decan Facultatea de Științe) este încrezătoare în succesul acestor demersuri: „Firmele ne sunt parteneri nu numai pentru ofertele lor de joburi, ci și parteneri de practică, pentru studenții noștri. Le urez succes tuturor celor care vor să aplice pentru un job și le mulțumesc colegilor mei care fac parte un efort formidabil pentru acest proiect și o treabă nemaipomenită pentru studenții noștri”.

Rolul târgului şi misiunea pe care şi-au asumat-o organizatorii este de a facilita accesul absolvenților și studenților la piața muncii, de a-i pune pe viitorii candidați în legătură cu angajatorii: „Suntem bucuroși că firmele au răspuns pozitiv invitației noastre și îi avem alături de noi aproape 20 de firme din toate zonele posibile care să se adreseze absolvenților și studenților noștri. Suntem aici ca să-i ajutăm, ne dorim ca ei să vină cu CV-ul, să aplice pentru joburile pe care firmele le postează pentru ei” a spus Mihaela Udriștoiu, manager proiect.

Timp de 5 ore, candidaţii au putut să vorbească cu specialiști în resurse umane, au aflat mai multe detalii în legătură cu postul pentru care vor să candideze și și-au putut lăsa CV-ul . „Mi s-a părut un eveniment destul de interesant. Sunt câteva joburi puse la dispoziție pentru studenți. Mi-ar plăcea să lucrez pe ceva legat de social media. Am văzut că sunt și cereri legate de un site de promovarea acestuia. În acest domeniu mi-ar plăcea să lucrez. Sper să mă accepte. Mi-am depus deja CV-ul” a spus Alina Fănică (Jurnalism, III).

Târgul de joburi face parte din proiectul „O șansă pentru dezvoltare, proiect care vizează creșterea capacității de angajare și asigurarea unei mai bune comunicări între persoanele care își caută un loc de muncă și angajatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *