Cursuri gratuite de parașutism și pilot planor pentru tineri

Aeroclubul României organizează anual cursuri de parașutism, pilot planor, pilot avion și pilot aeronave ultraușoare motorizate în toate reședințele țării.

Și în Craiova se poate obține licență în parașutism și pilot planor, după un curs teoretic de două luni. Cursul teoretic este gratuit pentru tinerii cu vârste curpinse între 16 și 23 de ani.

Perioada de înscriere este 14 ianuarie – 8 februarie 2019. Pentru înscriere se completează la Aeroclubul din Craiova  formularul de înscriere, cererea de înscriere și o cerere de legitimare și se depune o copie a documentului de identitate. Este necesară, de asemenea, achitarea unei taxe de 15 euro, care este contravaloarea cotizației anuale de membru al Aeroclubului României.

Candidații minori trebuie să depună și un consimțământ notarial din partea părinților sau a tutorelui legal. În plus, cursanții care se înscriu la parașutism trebuie să aducă o adeverință care să ateste că sunt apți pentru activitate de pregătire fizică, deoarece vor avea de susținut un examen de aptitudine fizică, etapă eliminatorie înainte de începerea cursului. Pe parcurs, cursanții vor avea și ore de pregătire fizică.

Cursurile teoretice se vor desfășura preponderent în zilele de sâmbătă și duminică, cu o durată de maxim 6 ore. Pregătirea teoretică se va finaliza cu un examen de absolvire scris, care va fi și un criteriu de selecție pentru admiterea la modulul practic, care va începe în luna mai a anului 2019.

Toţi cursanţii vor trebui să depună, până la data de 26 aprilie 2019, o copie a certificatului de aptitudine medicală obţinut în conformitate cu prevederile reglementărilor în vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *