De ce să faci voluntariat

Voluntariatul reprezintă o activitate desfășurată în folosul altor persoane sau al societății fără a urmări un câștig material. A face voluntariat înseamnă dedicație, dorință și curaj. Datorită voluntariatului te dezvolți personal, capeţi experiență, cunoști oameni, îți formezi perspective, ai un spirit civic dezvoltat și o dorință mai mare de a te implica în cât mai multe activități sociale.
Am stat la discuție cu câțiva tinerii care s-au implicat și au făcut voluntariat, dar și chiar și cu oamenii care au o experiență vastă în voluntariat.
Liuba Eremia, vice Președinte Proiecte la Convenția Organizațiilor Studențești din Craiova și mai nou, Președinte a Federației Asociațiilor de Basarabeni din Romania (FAB) ne-a povestit că a făcut voluntariat timp de 5 ani. A făcut voluntariat la Convenția Organizațiilor Studențești (C.O.S.), la Asociația Studenților Basarabeni din Craiova (ASBC), la Federația Asociațiilor de Basarabeni din Romania (FAB), la centru de integrare pentru străini Craiova și la Organizația Internațională pentru Migranți. ,,Eu consider că m-am născut să ajut oamenii, ador să fac voluntariat, vine cumva natural.Voluntariatul te ajută să obții multă experiență pană să te angajezi, iar dacă faci voluntariat deși ești angajat, atunci ne ajută să avem o viață socială foarte diversă și activă. Tinerii din ziua de azi fac prea puțin voluntariat din păcate! Și-au pierdut cumva spiritul civic și motivarea.”, a spus Liuba Eremia.

Studentă la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, Claudia Gherțescu, a făcut voluntariat în Orașul Orhei, Republica Moldova. Ea ne-a spus că timp de 4 ani face voluntariat pentru că e o activitate în care își poate degajă toată energia. Îi place enorm de mult să ajute pe cineva și se simte împlinită sufletește cândștie că a fost de ajutor cuiva. ,,Un prim motiv ce m-a determinat să fac voluntariat este că nu îmi place să pierd timpul în zadar, fără de a face nimic folositor. Un alt motiv e că tindeam spre ceva ce să-mi schimbe viziunea, perspectivele, dar și să mă dezvolt personal.Voluntariatul mă reprezintă. Aceasta presupune: comunicare, prietenii, zâmbete, ajutor, sfaturi, informații noi, fapte bune, vorbe calde, îmbrățișări și fețe cu emoții sincere. O explozie de energie, de aceia mă regăsec în el. Totul vine de la sine”, a explicat Claudia Gherțescu. Acum este voluntară la Asociația Studenților Basarabeni din Craiova (ASBC), la Asociația Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor (ASFEAA) și la Convenția Organizației Studențiilor (C.O.S.).

Aureliam Marian Soare (Jurnalism, I) ne-a vorbit şi el despre experiențai de 4 ani de voluntariat. A participat la evenimente cultural-artistice organizate de Centru Cultural „Radu Șerban”. Acum face voluntariat la facultate la Departamentul de Relații Publice și imagine Academică, ca fotograf. ,,Fac voluntariat pentru că îmi place să-mi petrec timpul cu ceva util. Cunoști persoane noi, practici activități noi, te dezvolți și combini utilul cu plăcutul”, a spus Aurelian- Marian Soare.

Prin activitățile de voluntariat te redescoperi și dorești să fii din ce în ce mai bun. O satisfacție unică, atunci când știi că ai făcut din propria ta voință. A face voluntariat înseamnă muncă de echipă și se dezvoltă noi relații de prietenie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *