De la Tarantula Andromeda la Kevin the Stone

Atunci când vine vorba de alegerea unui animal de companie, unii studenți nu se limitează la un câine sau o pisică așa cum o fac majoritatea oamenilor, ci au aleg niște animale puțin mai neobișnuite. Tarantule sau șerpi, cam astea sunt preferințele câtorva studenți.

Rareș Brătianu (Știinte Economice și Gestiunea Afacerilor, Cluj-Napoca) spune că și-ar dori în viitorul apropiat să-și cumpere un șarpe ,, Mi se pare șmecher să ai un șarpe acasă să te joci cu el”. Totodată, studentul mai vrea și o pisică Sfinx: ,,Pentru că sunt super  urâte și vreau să-mi facă ziua mai bună uitandu-mă la ea și gândindu-mă  la cât de urată e” spune Rareș puțin gânditor și cu zâmbetul în colțul gurii.

Octavian Marinescu (Engleză-Franceză, III) are o tarantulă ca animal de companie: ,,O am de trei ani, am cumpărat-o de la un crescator”. Andromeda, așa cum i-a pus numele, stă într-un terariu cu plante, apă și un buștean unde este hrănită o dată pe săptămână cu insecte, pe care studentul  le-a luat de la crescătorul de tarantule, apoi le-a lăsat să se înmulțească: ,,Le-am pus într-un bidon de plastic, le-am pus niște fructe și le țin undeva ascunse apoi iau câteva și i le dau”.

Octavian spune că a ales să-și ia o tarantulă pentru că i s-a părut interesant și special, pentru că nimeni nu a avea așa ceva, fiind mai neobișnuit.

Andreea Moraru (Facultatea de Economie) are ca animal de companie o chinchila: ,,Am luat-o în 2017 pentru că este un animăluț activ dar care nu trebuie scos afară”.

Chinchila Leyla are nevoie de multă atenție și curățenie pentru că face foarte multă mizerie: ,,Trebuie să facă baie de nisip de cel puțin trei ori pe săptămână, are nevoie în permanență de diverse jucării pentru ros și apa cu vitamine care trebuie schimbată zilnic.”

Daca aș avea două vieți, una mi-aș dedica-o lor

Maddie Constantinescu a terminat anul trecut Liceul ,,Petrache Poenaru” și are multe animale de companie, însă pe lângă câini și pisici aceasta mai are și două broaște țestoase: ,,Să vezi un câine sau o pisică nu este ceva nou, cel puțin nu pentru mine. Eu în sinea mea sunt un om diferit, îmi place ideea de ușor abstract, de ușor excentric, deci trebuia să-mi iau niște animale pe măsură.”

Maddie și-a numit cele două broscuțe: Hercule și Ahile și afirmă că este puțin costisitor de îngrijit pentru că trebuie să le acorzi atenție, hrană și curățenie: „Nu mă așteptam ca două chestii mici și inofensive să presupună atât de mult efort. Au un acvariu special, unde le-am pus o punte, pentru că sunt broaște semi acvatice. Le hrănesc de două ori pe zi cu mâncare specială cumpărată din petshop, niște peștișori mici, desigur morți”

Nici când vine vorba de curățenie nu e lucru ușor. Acvariul trebuie spălat o dată la două zile pentru că broaștele elimină un mucus specific, urât mirositor. Astfel apa trebuie schimbată, acvariul spălat și totodată broștele trebuie și ele spălate sub un jet de apă.

,,Pot fi oarecum dresate, de exemplu broaștele mele îmi bat cu gheruțele în geam încontinuu până le dau mâncare, ceea ce e ok pe de o parte pentru că știu când să le dau și e enervant pentru că te și stresează”, spune aceasta zâmbind.

Iubitoare de animale, Maddie le  tratează pe toate la fel, fie că sunt sălbatice sau de companie, pisici sau broaște: „Daca aș avea două vieți, una mi-aș dedica-o lor”. Spune că pe viitor și-ar dori o bufniță și o pisică Sfinx, iar în trecut în casă a avut veverițe, bufnită și o căprioară.

Cine spune că doar animalele pot fi prietenele oamenilor? Marius Pană (Fcultatea de Kinetoterapie) are o piatră care nu este doar animal de companie, ci și prietenul său.

Acesta îl are pe Kevin de 11 ani și de atunci stă pe birolul lui: ,,Eram în clasa a VI-a, nouă ne plăcea să cercetăm șantierele și l-am văzut într-o grămadă de moloz, l-am ridicat, l-am șters, i-am dat un nume și de atunci am rămas prieteni. Nu l-am luat din prima acasă, l-am ascuns într-un stâlp la câțiva metri deasupra pământului ca să-l nu vadă cineva. L-am adus acasă după câteva zile.”

Marius spune că ales numele de Kevin pentru că se pronunța ușor: ,,Mi-a plăcut pentru că atunci când îl strigi poți să o faci ca și cum ai tuși”

Pe lângă Kevin, acesta îl mai are și pe Eusebiu, făcut dintr-un dop de plută, un băț de înghețată și boabe de polistiren.

Tinerii vor să spargă barierele obișnuitului așa că și-au ales niște animale pe măsura personalității lor, puțin mai neobișnuite, însă la fel de iubitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *