Facem şi noi un instastory?

 În era tehnologiei, fiecare student are câte un cont de instagram, pe care îşi postează poze din viaţa de zi cu zi, din călătorii sau de la evenimente importante. Haideţi să vedem ce cred studenţii că spune contul lor de Instagram despre ei.

Oana şi Andra (FEEA) spun despre conturile lor că sunt normale. Nişte simple pagini cu poze normale şi în care nu investesc prea mult timp. Acestea nu au bloguri personale ca pagină, postează doar poze cu ele şi din vacanţe.

Gabriela Vieru (Sociologie, I): ,,Cred că pagina mea de Instagram mă defineşte. Sunt foarte atentă lace postez, desi am contul privat. Nu vreau sa fiu influencer. Nu îmi place să îmi vadă toată lumea contul, sunt selectivă”.

Colegele ei, Ana-Maria Bălan şi Loredana Ionescu, spun că postările lor nu nici foarte personale, dar nici nu se expun prea tare. Postează peisaje din călătorii, selfie-uri şi nu postează atât de des, doar dacă au ceva interesant de arătat. Fetele au conturile private dar ne-au dat numele conturilor de instagram (mihaela_loredana17, luiza.mariia).

Aurelian Marian Soare (Jurnalism, I) (aurelianmarian.soare): ,,Pagina mea este pentru buissness, publică cu domeniul jurnalist. Încerc să postez cât mai multe story-uri din viaţa mea de student la jurnalism. Îmi place să urmăresc tot ceea ce se întâmplă în Craiova. Urmăresc pagina echipei de fotbal Universitatea Craiova pentru că mă interesează şi jurnalismul sportiv, dar şi cel cultural artistic.”

David (Automatică): ,,Pagina mea de Instagram spune cine sunt sau ce fac pentru că de obicei postez doar când fac ceva interesant, când ies pe afară, când călătoresc”.

Ricardo Rovida (Automatică) (1000ricardo): ,,Sunt momente imortalizate ale locurilor pe unde am fost. Nu am poze cu mine, nu vreau să pun aşa mult accent pe mine”.

Valentina Barbu (Medicină, II) (valentina.barbu): ,,Contul meu arată ce fac în timpul liber, ce mănânc, ce postez la story, ce vizitez. Câteva detalii din viaţă, despre prietenii cu care ies. Nu îmi promovez pagina, pentru că ea mă caracterizează strict pe mine”.

Un băiat a acceptat să ne spună despre contul său de Instagram,dar sub anonimat, vrând să adauge o doză de mister spunându-ne ,,Cine vrea să mă găsească, o face folosind informaţiile din descrierea pe care am dat-o. Contul meu de instagram spune doar o părticică din viaţa mea, o bucăţică de realitate filtrată de mine cu scopul de a trimite un mesaj pentru cei care o accesează. Spune o părticică de realitate din viaţa mea. Sunt poze cu mine, dar atunci când faci o fotografie, transmite un mesaj. În momentul de faţă nu fac nici un ban din contul de Instagram. Contul meu este public”.

Unii dintre ei şi-au spus conturile, alţii nu, pentru că au vrut să se lase găsiţi sau prin prisma faptului că sunt selectivi. Şi noi avem conturi de Instagram pe care am decis să le facem publice. Ne găsiţi pe conturile: raluucaa1 şi maria_stefann.

TEXT: Maria Ştefan şi Raluca-Maria Nedelea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *