Ce înseamnă provocarea ASFL?

Asociația Studenților din Facultatea de Litere, Craiova  (ASFL) este o organizație studențească, o echipă tânără, o familie, care adună an de an experiențe și construiește caractere. Scopul ei este să promoveze interesele sociale, profesionale, culturale şi materiale ale studenţilor. 

Prima întâlnire a ASFL din noul an universitar s-a ținut în Amfiteatrul “Ion Zamfirescu“, iar cu toate că a început târziu, după orele de curs, studenții de la toate căminele au fost receptivi și au ajuns în număr mare.

Sursa foto: facebook A.S.F.L




Coordonatori ai adunării au fost voluntarii asociației, studenți ai Facultății de Litere, alături de  președintele Raluca Stămătescu, care îşi încheie mandatul. La conducerea organizației va veni Diana Murgu, studentă și ea la Facultatea de Litere, președinte interimar până în toamnă și actual șef al comisiei de cazare. Diana ne-a spus că asociația a câștigat recent două proiecte, care urmează să fie implementate cât de curând. Cu mari emoții, studenții voluntari s-au prezentat bobocilor, încurajându-i să ia parte la acest proiect, pentru că, spun ei, “echipa s-a transformat într-o familie”. 

Sursa foto: facebook A.S.F.L

I-am cerut Ralucăi să-mi spună cum a fost experiența ei în ASFL și ce îi așteaptă pe noii voluntari. 

Andrada Giubega: Ce a însemnat ASFL pentru tine?

Raluca Stămătescu: A.S.F.L a reprezentat o provocare transformată în acest moment într-o familie, întrucât alături de foștii președinți și voluntarii ONG-ului am crescut și mi-am petrecut anii de studenție. Este locul de unde am învățat că pentru a evolua trebuie să ieși din spațiul de confort și să faci lucruri pe care nu le-ai mai făcut, trebuie să renunți la timpul pierdut inutil și să faci primul pas spre dezvoltarea personală.

A.G: De ce ar fi studenții interesați de organizație ?

R.S: Să dedici timpul voluntariatului înseamnă să dedici timp dezvoltării tale. Cred că acesta este principalul motiv pentru care studenții trebuie să fie interesați de organizație. În ceea ce privește ASFL-ul, răspunsul este dat de multitudinea de activități și proiecte inițiate de-a lungul timpului, dar și experiența acumulată în cei 10 ani de existență.

A.G Ce activități și proiecte le pregătiți studenților?

R.S: În perioada octombrie-decembrie 2019 avem în implementare proiectul EDNA- Educație pentru Natură, ce vizează dezvoltarea unui program inovativ de activități de voluntariat și recreere, menit să promoveze facilitarea apropierii de  natură, educație, cultură și respectul pentru tot ceea ce reprezintă mediul natural. În aceeași perioadă se află în derulare și UNIVERSIADA, dar și cel mai așteptat eveniment care este Balul Bobocilor.

Proiecte sunt numeroase, pe diverse domenii, și anume: educație, cultură, sport, antreprenoriat, iar cele derulate în fiecare an sunt: Poezia, artă nemuritoare, Cariera ta contează, Forumul carierei, Studenții noștri pot mai mult

A.G Cum îi ajută pe studenţi implicarea și voluntariatul ? 

R.S: Voluntariatul te face să înveţi să lucrezi în echipă, să accepţi oameni şi să-i iubeşti. Am învăţat că, deşi oamenii sunt diferiţi, ei pot găsi lucruri în comun şi pot lucra împreună.  Un ONG este locul în care îţi găseşti noi prieteni cu care sigur vei ţine legătura peste ani. 

ASFL este o organizaţie studenţească, înființată în anul 1990, reorganizată în anul 2008 şi în anul 2010, cu drept de reprezentativitate al studenţilor din cadrul Facultăţii de Litere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *