Festivalul UniFest Craiova 2019

UniFEST este festivalul studențesc care se desfășoară la nivel national și de 18 ani se conduce după deviza „Distracție gratis, nu degeaba!”. În acest an are loc în perioada 8 – 18 noiembrie în București, Iași, Suceava, Cluj-Napoca, Târgu-Mureș, Sibiu, Oradea, Arad, Timișoara, Constanța, Târgoviște și Craiova. În cele 10 zile de festival se vor organiza seri culturale, activități sportive, traininguri, conferințe, companii de informare și altele.

Pe 9 noiembrie a avut loc deschiderea festivalului cu o conferință cu titlul Tinerii – Motorul Dezvoltării Durabile! În cadrul întâlnirii s-au prezentat elementele principale ale dezvoltării durabile, participanții având posibilitatea de a fi prezenți în final la o serie de workshop-uri pe teme diverse precum: incluziune socială, discriminare și sănătate mintală.

La deschiderea evenimenului, Cosmin Petcu, vicepreședintele Uniunea Studenților din România, a spus că festivalul este în primul rând un eveniment care aduce oamenii împreună, iar în al doilea rând oferă activități gratuite pentru studenții.

Cristian Blindaru, delegat pentru Tineret din partea României la ONU, a afirmat că de la an la an sunt tot mai mulți studenți implicați și cu cât subiectele devin mai de actualitate și sunt discutate la acest festival, cu atât implicarea tinerilor crește.

Începând cu 9 noiembrie studenții se pot înscrie la competiții sportive, precum handbal mixt – 11 noiembrie, tenis de masa – 13 noiembrie, și volley mixt – 14 noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *