Atelierele studențești de traducere în Universitatea din Craiova

Joi, 11 aprilie 2019, la Universitatea din Craiova, a avut loc deschiderea oficială a Atelierelor studențești de traducere (franceză, engleză). Evenimentul a fost organizat de Facultatea de Litere a Universității din Craiova, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale și este la cea de-a doua ediție.

Atelierele studențești de traducere din Craiova oferă posibilitatea pentru 16 studenți, nivel licenţă şi master, de la șase universități să lucreze efectiv în domeniul lor de competență. Tinerii vin de la diferite universități, Universitatea de Vest, Timișoara, Universitatea Lucian Blaga, Sibiu, Universitatea Dunărea de Jos, Galați, Universitatea din Pitești, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, precum şi de la Universitatea din Craiova.

Andreea Strat și Andreea Panfil, ambele studente la Limbi Moderne Aplicate Franceză-Engleză (Universitatea „Dunărea de Jos, Galați”) sunt două din cei 16 studenți veniți în Craiova.

Andreea Panfil crede că astfel de evenimente sunt utile, pentru că este o experiență pentru ele și ține cont de faptul că vor să meargă mai departe pe limbi străine și traducere. Iar Andreea Strat adaugă că este „o oportunitate în dezvoltarea noastră profesională”.

Conf. univ. dr. habil. Cecilia-Mihaela Popescu în timpul deschiderii oficiale a Atelierelor studențești de traducere a mulțumit și a felicitat pentru efortul și perseverența studenților de a fi aici şi a menționat că „este o zi importantă pentru facultatea noastră, pentru că prin acestă deschidere dăm de fapt startul unei întregi serii de activități gândite și realizate pentru voi, studenți. Este o opurtunitate de a vă pune în valoare creativitatea, de a vă cunoște mai bine și a interacționa”.

La concursul de traduceri, care a durat două zile, 11 şi 12 aprilie, s-au acordat şi câteva premii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *