Andra Cecilia Anghel: „Chiar și când e foarte bine, se poate și mai bine”

Andra Cecilia Anghel F.E.F.S

Andra Cecilia Anghel are 26 de ani și este studentă la master la Facultatea de Educație Fizică și Sport la Universitatea din Craiova, iar de la vârsta de 16 ani face parte din Lotul Național al României de Orientare în alergare. Totul a început de la o simplă cursă de alergare cu prietena sa prin pădure cu harta în mână, pe când avea doar 11 ani. I-a plăcut și a continuat să facă asta.

Ion Vasiliciuc: Cât de greu ți-a fost să treci prin toate aceste etape până să ajungi aici, un sportiv de performanță ?

Andra Cecilia Anghel : Când îți place nu îți este greu, nu știu, nu pot spune că am simțit greutate, făcând de plăcere, mereu îmi doream mai mult și mai mult să mai am competiții. Însă cel mai greu îmi era când se întâmplă să mă accidentez, simțeam că se termină totul atunci, dar cu suport și susținere am reușit să trec peste toate.

I.V.: Cine ți-a fost alături, cine te-a ghidat pe tot parcursul drumului ?

Andra Cecilia Anghel F.E.F.S

A.C.A.: Alături pot spune că au fost toți oamenii dragi mie, începând de la familie, care tot timpul îmi spunea dute, continuă dacă îți place, și antrenorul, pe care, de la vârsta de 16 ani l-am schimbat, pe care abia atunci când m-am transferat la C.S.U Craiova.

I.V.: Care a fost cel mai bun rezultat care te-a  remarcat ?

A.C.A.: Locul II la Campionatul European la categoria 18 ani. Cel mai bun rezultat și cea mai buna cursă pe care nu o voi uita niciodată.

I.V.: Ai avut vreodată dificultăți? Cum ai trecut peste ele ?

A.C.A: Dificultăți… tot timpul sunt, dar dacă știi să iei o decizie bună, să alegi ceea ce îți dorești. Am trecut repede prin ele cu susținerea antrenorului.

… simți că nu ai timp la un moment dat și îți vine să renunți…

I.V.: E greu să combini viața profesională cu viața personală?

A.C.A: Nu mi se pare greu, sunt dificultăți, cum ziceam, program, simți că nu ai timp la un moment dat și îți vine să renunți la ceva, dar nu am putut renunța la nimic. Am încercat mereu să le împart, să le fac pe amândouă.

I.V.: Care e planul de viitor ?

A.C.A: Viitorul e tot în domeniul sportului. Vreau să continui cu viața de sportivă, dar și ca antrenor, sau, profesor de educație fizică și sport. Îmi plac ambele, mă înclin mai mult spre antrenorat. Dar să vedem.

I.V.: Ai un mesaj pe care la-i putea adresa celorlalți sportivi?

Andra Cecilia Anghel F.E.F.S

A.C.A: Să nu renunți indiferent de greutăți, pentru că omul e făcut să prospere, și tot timpul va fi mai bine. Chiar și când e foarte bine, se poate și mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.