George Emilian Minoiu: „…întotdeauna am dat tot ce am putut ca să ajung în top”

Foto: George Emilian Minoiu

La George Emilian Minoiu a fi sportiv se trage încă din bunici. Apoi au urmat părinții lui care sunt actualmente și antrenorii Clubului Sportiv Universitatea Craiova, acolo unde este și el, elev-campion la numeroase competiții sportive, atât naționale, cât și internaționale:

2014   3 medalii de argint la campionatul Sud-Est European

  8 medalii de aur la campionatele naționale

2015   1 medalie de aur și una de argint la campionatulSud-Est European

2016   2 medalii de aur și una de bronz la campionatul Sud-Est European

2018   1 medalie de aur

3 medalii de argint la campionatul Sud-Est European.

Acestea sunt câteva din multele victorii, iar pe lângă acestea, și zeci de titluri la campionatele naționale.

Foto: George Emilian Minoiu

Sportul de performanță și l-a început la 15 ani, când i s-au remarcat performanțele, și a fost convocat pentru Lotul Național al României.

Nu i-a fost ușor să treacă prin toate aceste etape până să ajungă la nivelul dorit. A trebuit să se descurce cu viața de elev, pe când făcea matematică-informatică la Colegiul Național „Elena Cuza”, și uneori cu cele două antrenamente pe zi.

Nici acum, când este deja remarcat în lumea sportului mare, nu îi este la fel de ușor. Student la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică, dar şi la Facultatea de Educație Fizică și Sport, studentul încearcă să facă față antrenamentelor și job-ului de la INCESA (unde este programator): „deci, nu mi-a fost niciodată ușor să mă descurc și cu sportul, și cu cartea, dar întotdeauna am dat tot ce am putut ca să ajung în top”.

…trebuie să lupți întotdeauna pentru ce îți dorești…

Mereu a avut susținerea părinților săi, care la bine și la greu l-au încurajat, și l-au ajutat să treacă peste aceste obstacole. Fără ei nici nu ar fi ajuns aici, nici măcar nu ar fi început.

Foto: George Emilian Minoiu

Deși este un mare campion, care a muncit extrem de mult, uneori nemaiavând puteri pentru altceva, George are ca prim plan terminarea facultăților, ca mai apoi să se angajeze ca programator, punând în final sportul pe locul 2 în lista priorităților.

Se mândrește cu ceea ce a realizat până acum, la fel ca și părinții lui, a crezut în puterile lui, a răsturnat posibilul în favoare sa și și-a demonstrat că a spune nu unei provocări, nu este întocmai motto-ul perfect în drumul spre succes: „trebuie să lupți întotdeauna pentru ce îți dorești, întrucât inevitabil îți poți îndeplini visele doar dacă muncești pentru asta”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.