Cine îi motivează pe studenți în viață

Motivația este un intrument puternic care pune viața unei persoane în mișcare. Să recunoaștem, cu toții am avut momente în viață când motivația noastră a fost la un nivel minim. Ce îi motivează pe studenți în viață, aflăm din următorul material.

Eugenia Frumusache ( Facultatea de Medicină din Galați, specializarea Medicină generală, anul I) afirmă că nu are doar o persoană anume care o motivează, căci a avut ,,o mulțime de oameni care m-au încurajat, susținut și influențat”. În liceu a fost pasionată de voluntariat, iar asta a determinat-o să aleagă, după cum spune chiar ea, unul dintre cele mai frumoase domenii și anume cel al sănătății. ,,Deși este un drum greu, știu că la final voi putea ajuta oamenii, le voi putea da o speranță, o șansă la viață, iar acest lucru mă motivează să nu renunț.”

Pe Maria Prangachi ( Facultatea de Litere, specializarea Traducere și interpretare, Craiova, anul III) o motivează mama ei, despre care spune că este ,,modelul meu în viață, încă de mic copil”, nu prin alegerile pe care le-a făcut, ci pentru că este cea mai optimistă persoană pe care o cunoaște. ,,Ea mă motivează, când îi văd zâmbetul plin de mulțumire și recunoștință, mă face să mă simt cea mai norocoasă din lume că o am.  E o femeie puternică, cu un omptimism molipsitor, demnă și hotărâtă, și-mi doresc să fiu și eu ca ea, într-o zi” mărturisește aceasta.

Elena Chiosa ( Facultatea de Relații Internaționale, Științe Politice și Admistrative, Chișinău, anul III)  spune că-și găsește motivația în oameni și în ea însăși. ,,Încerc să preiau toate cele spuse de cei din  jurul meu despre mine și despre ceea ce fac, să filtrez informația, iar asta pentru mine e un ,,motor de motivație”. Cred că totul depinde de noi și de spiritul nostru de a ne motiva” povestește Elena.

Alina Casianu ( Facultatea de Drept din Craiova, anul III) merge după premisa ,,Oferi bunătate, primești bunătate”, și spune că o motivează oamenii buni. ,,Țin minte că atunci când eram mică, am mers la magazin să iau înghețată, și nu mi-au ajuns câțiva lei să plătesc. Un domn de acolo a achitat diferența și mi-a zis <să știi că există și oameni buni pe pământ>. Am memorat fraza asta. Cred că ceea ce ești se datorează și oamenilor din jurul tău”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.