Înscrierile de la Științe Sociale au adunat în prima zi mai multe fete decât băieți. Unele hotărâte, altele mai puțin. Profesorii care îi așteptau la „standuri” pe viitorii studenți, erau pregătiți să-i sfătuiască sau să le răspundă.
Cosmin Dan, masterand în anul întâi la Istorie: „Locurile de la buget și de la taxă se mai modifică în funcție de retragerile din anii mai mari, automat se suplimentează.”Prin alegerea acestei specializări, studenții pot beneficia de burse din programul „Socrate” prin colaborări cu universități din Spania și Italia. De asemenea după terminarea facultății, absolvenții se pot angaja în crearea de proiecte pentru fonduri europene. „Ăsta este un domeniu dificitar. Nu avem specialiști pe proiecte europene.”, a mai adăugat acesta.
Cei mai mulți și-au depus dosarul la două facultăți, cu gândul că vor prinde un loc la vreuna. Cea mai de viitor specializare, în opinia Roxanei Purcea (19 ani), este în Științe Politice: „Mi-am mai depus dosarul și la Agronomie, dar mă axez pe prima. Pe parcurs o să mă gândesc în ce domeniu să mă angajez.”
„Am ales Kinetoterapie pentru că se lucrează într-un mediu plăcut și bine plătit. Urmeză să dau admitere la Sport. M-am mai gândit și la Sociologie pentru că presupune foarte mult contact cu oamenii. ”, ne-a mărturisit Sorina Pițurcă (19 ani), care la bac a obținut media 6,95. Tot ea a spus că n-ar deranja-o dacă ar intra la taxă în primul an pentru că ar învăța mai mult ca să treacă la buget. Dacă ar fi să aleagă, ar opta mai întâi pentru Kinetoterapie pentru că nu i-ar plăcea să facă două facultăți în același timp.
„Mediile sunt în general mai mici”
Mihai Ghițulescu, asistent universitar: „Am văzut destule medii între 7 și 6, ceea ce în anii trecuți era o raritate. Mediile sunt în general mai mici, dar candidații sunt în cea mai mare parte optimiști și mai clar direcționați spre deosebire de alți ani.” De asemenea el a mai adăugat că nu s-au pus prea multe întrebări din partea candidaților pentru că erau deja informați.
Masa la care se făceau înscrierile pentru Sociologie era așezată exact în fața ușii, cum urcai scările. Dacă a fost un lucru bun sau rău, nu se poate spune. Eugenia Udangiu, conf. univ. dr., ne-a mărturisit că până în jurul prânzului s-au înscris 21 de candidați. „Viitorii studenți sunt hotărâți pentru că au depus majoritatea actele în original”. Ea a mai adăugat că ultima medie de la buget de anul trecut a fost 9,44.
Mihaela Dumitru (20 ani) a ales să-și depună dosarul la două secții din cadrul Științelor Sociale, așa cum au procedat majoritatea aspiranților, la Științe Politice și Jurnalism. „În final probabil că voi alege Jurnalismul pentru că am vocație.” Nu o deranjează nici dacă intră la taxă, pentru că de amorul artei, omul mai face și sacrificii, mai ales financiare.