,,Muzica o să fie mereu în sufletul meu, prin muzică trăiesc”

Andrada Betej este studentă în anul III la Jurnalism și în anul I la Muzică la Universitatea din Craiova. Are 21 de ani, este talentată, frumoasă și plină de viață. Născută în Gorj, duce cântecul popular gorjenesc prin fiecare colț al țării. Cântă de la 9 ani, de când domnul învățător de atunci i-a descoperit talentul și a fost selectată să participe la un concurs. Mai apoi s-a înscris la Palatul Copiilor din Târgu Jiu, unde a urmat cursuri de canto popular. La prima experiență cu scena, Andrada a luat premiul I, tot atunci la 9 ani. Își amintește că a urcat pe scenă fără pic de emoții, ,,toată lumea era uimită, pe vremea aceea nu știam ce sunt emoțiile”. Iar cum Andrada este un adevărat talent, după câteva luni de canto popular, a reușit să câștige premiul III la primul ei festival-concurs ,,Maria Apostol”, desfășurat la Runcu, Gorj.

,,Am peste 100 de diplome, medalii și trofee”

A participat la numeroase festivaluri-concurs. A pornit cu cele locale, de copii. ,,Am peste 100 de diplome, medalii și trofee, iar acestea îmi confirmă că munca mi-a fost răsplătită, că nu a fost în zadar”, spune Andrada. Printre cele mai importante premii obținute sunt: Trofeul ,,Mărioara Murărescu de la festivalul ,,Sus la munte, la Muscel”, Premiul I la festivalul ,,Valeria Peter Predescu”, calificarea în finala ,,Next Star”, și multe altele. Andrada mai spune că fiecare premiu obținut e foarte important pentru ea, pentru că ,,reprezintă un pas înainte, dar și o mare responsabilitate”.

În 2018, a particpat la ,,Vedeta Populară”, emisiune folclorică de talente, despre care mărturisește că a fost o experiență plină de emoții, pentru că a fost jurizată de oameni profesioniști și pentru că a cântat alături de orchestra profesionistă ,,Valahia”, dirijată de maestrul-dirijor Marius Zorilă. Tot aici, a avut ocazia să cânte cu Victorița Lăcătușu, artista pe care Andrada o admiră foarte mult. ,,Am avut ocazia să cânt în duet cu dna Victorița Lăcătușu și aș repeta experiența dacă aș avea ocazia.”

,,Fiecare tânăr la început de drum trebuie să aibă un model pur, autentic de la care să aibă de învățat

Și cum fiecare dintre noi avem idoli, Andrada spune că artiștii ei preferați sunt ,,și modelele mele pe drumul cântecului popular, regretatele Filofteia Lăcătușu și Maria Apostol. Fiecare tănăr la început de drum trebuie să aibă un model pur, autentic, de la care să aibă de învățat.”

În viitor, își dorește să mai participe la câteva festivaluri, să imprime piese, să lucreze la repertoriul propriu și să meargă la emisiuni folclorice. Totodată, își dorește să poată cânta și alături de Mariana Ionescu Căpitănescu sau Maria Loga. ,,Un duet cu un artist consacrat este un plus, o experiență din care un interpret tânăr are foarte multe de învățat”, mărturisește tânăra interpretă.

Andrada termină anul acesta jurnalismul și am întrebat-o ce i-ar plăcea mai mult să facă: muzică sau jurnalism? ,,Mi-ar plăcea să le fac pe ambele. Mi-aș dori să prezint o emisiune folclorică, să predau educație muzicală, iar în weekend să merg la evenimente. Muzica o să fie mereu în sufletul meu, prin muzică trăiesc”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *