Training gratuit pentru elevii și studenții craioveni

Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră al Universității din Craiova a organizat pe 9 noiembrie 2018, training-ul gratuit „Comunicarea nonverbală la interviul de angajare”. Elevii și studenții craioveni au aflat despre punctele cheie în obținerea unei comunicări nonverbale eficiente în vederea angajării.

„Este primul eveniment pe care îl organizez. A fost o comunicare deschisă, participanții au fost receptivi, iar obiectivele au fost îndeplinite. Mai mult decât atât, elevii și studenții au participat activ la training și au venit cu foarte multe sugestii cu privire la următoarele teme pe care le vom aborda”, ne-a spus Andreea Bușe, trainer în cadrul Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră.

„Sunt foarte interesată de limbajul corpului pentru că îl folosim atât conştient, cât și inconştient. În momentul când noi interacționăm, noi vom ști foarte bine cu ce persoană discutăm și ce așteptări are de la noi din simpla strângere de mână, din zâmbet, mai ales din expresia feței”, zice Roberta Nicolae Oprițescu (Facultatea de Drept, anul I).

Training-ul a durat în jur de doua ore și au fost prezente în jur de treizeci de persoane.  Participanții au fost instruiți să identifice gesturilor nonverbale ce exprimă confirmarea, dezaprobarea, acordul și refuzul,  să identifice discrepantele dintre ceea ce o persoană spune și ceea ce crede, șă adopte o postură adecvată în cadrul interviului de angajare, dar și să transmită nonverbal semnale pozitive referitoare la personalitatea și capacitățile lor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *