Pe 12 octombrie 2021, studenții din cadrul centrului ASKS Academy au dat startul activităților adresate copiilor atrași de natură, tehnologie,fizică,chimie și matematică.
Activitățile sunt menite să-i determine pe micii exploratori să cunoască noi și noi lucruri prin joc, prin realizarea de experimente. Prima activitate, cea din 12 octombrie a fost destinată descoperirilor. De data aceasta au observat cum sunt poziționate planetele, au constatat cum a fost posibilă dispariția dinozaurilor.
Cel de-al doilea atelier, cel din 14 octombrie, a avut în prim-plan confecționarea propriei plastiline prin combinarea diverselor substanțe.
Răzvan Lungu, managerul de proiect, crede că printre lucrurile esențiale pe care copiii și le pot câștiga sunt curajul și creativitatea:
,,În cadrul acestor activități, am observat că mulți copii prind curaj, încep să întrebe, lucru inexistent înainte, își dezvoltă spiritul de echipă, și nu în ultimul rând, creativitatea”.
Același lucru este susținut și de Nico Neicu, mama lui Andrei Neicu, participant activ de 3 ani în cadrul atelierelor ASKS Academy: ,,Atelierele creative coordonate de studenții de la ASKS l-au făcut pe Andrei mai creativ, l-au învățat să lucreze în echipă, să experimenteze, i-au dezvoltat orizontul cunoașterii prin joc. Băiatul este încântat de fiecare dată. Abia așteaptă să se întâlnească cu Răzvan. E uimitor cum acest tânăr a reușit să se apropie atât de mult de copii.Mă întreb cum reușește?”.
Mama lui Andrei le recomandă tuturor părinților să-și înscrie copiii la astfel de activități pentru că au numai de câștigat.
Academy of Science, Knowledge and Skills (A.S.K.S) este un afterschool destinat copiilor dornici să intre în lumea științei, tehnologiei, a ingineriei și a matematicii.
În cadrul proiectului sunt implicați studenți voluntari de la Facultatea de Inginerie Electrică și de la Facultatea de Litere.