Înscrierile de la Drept de anul acesta nu mai sunt ce erau odată. Cei care au decis să păşească cu dreptul, au ales doar specializarea în Drept. Atât la taxă cât şi la buget s-au înscris aproximativ 130 de studenţi până în prezent.
Candidaţii care optează pentru locul la buget sau pentru cel de la taxă trebuie să-și depună două dosare de înscriere: pentru prima opţiune se va achita taxa de 150 lei, iar pentru cea de-a doua 75 lei.
Profesori i-au ajutat pe viitorii studenţi să completeze fişele de înscriere. Majoritatea candidaţilor au venit însoţiţi de parinţi sau prieteni.
„Îmi doresc foarte mult să devin avocat. Am media destul de mare şi am optat doar pentru locul de la buget. Sper să intru pentru că este singura facultate la care mă voi înscrie. Vreau să încerc şi la poliţie”, a spus entuziasmată Marina Medelete, fostă elevă a Colegiului Naţional Ştefan Velovan.
O alta candidată, Luiza Belnegu ne-a mărturisit: „Eu mi-am depus dosarul şi la Geografie, nu ştiu la care voi intra la buget. Aş vrea să răman la Drept dar dacă nu voi lua examenul de admitere o sa rămân la Geografie, acolo am mai multe şanse la buget“.
ELSA îi ajută la înscrieri
Membrii ELSA, organizaţia studenţilor de la Drept vin în ajutorul profesorilor. Aceştia s-au organizat pe grupe şi fac parte din comisia de înscriere alaturi de cadrele didactice.
„Mă bucur foarte mult să fac parte din comisie. Vreau să îi sfatuiesc pe cei care se înscriu la facultatea noastră să vină pentru că le place. Am fost surprinsă de faptul că ieri s-au înscris în jur de 60 de candidaţi. În anii trecuţi numărul lor a fost mai mare, dar a fost doar prima zi. Sper că numărul lor să crească în zilele următoare.” a spus Marinela Feraru, membru ELSA.
„Examenul de pe 26 va decide“
„Candidaţii care au optat pentru buget trebuie să consulte periodic site-ul facultăţii, deoarece informaţiile vor fi reactualizate frecvent. Examenul de pe 26 iulie va decide următorii studenţi la drept“ a spus conf. univ dr. Anca Duşcă.
Repartiţia candidaţilor pe săli se va afişa luni, 25 iulie, iar examenul de admitere va fi tip grilă. Pe 26 iulie, ei trebuie să se prezinte la sălile unde au fost repartizaţi până la ora 8.30. Trebuie să aibă cartea de identitate şi legitimaţia de concurs. Examenul durează trei ore, de la 9 la 12. Grilele vor fi completate doar cu pixuri cu pastă neagră. Este interzisă intrarea în sală cu telefoane mobile, aparate electronice, coli, cărţi, cursuri sau alte materiale, rearanjarea în altă ordine decât cea menţionată pe uşile sălilor de examen cât şi însemnul cu semne particulare pe lucrarea de concurs. Cei care vor fi prinşi copiind vor fi eliminaţi din concurs.
Mădălina Șerban