Au mai rămas trei zile pentru înscriere la Medicină

Tinerii care se visează medici sau farmacişti mai au doar trei zile la dispoziţie să se înscrie la Facultăţile de Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie. Cele 8 zile de înscrieri de până acum (8 iulie – 15 iulie) au adunat un număr de 658 de candidaţi.

Cea mai căutată facultate este Medicina (447 înscrişi), urmată de Farmacie (147) şi Medicină Dentară (64). Admiterea la aceste facultăţi se face pe baza concursului de admitere, programat pe 20 iulie, ora 10:00. Participanţii la examen pentru Facultăţile de Medicină şi Medicină Dentară vor susţine un test grilă de 100 de întrebări din:

  • Biologie (Anatomia şi fiziologia omului) 
  • Chimie organică sau (la alegere) Fizică

Pentru Facultatea de Farmacie se susţine un test grilă de 100 de întrebări din:

  • Chimie organică 
  • Biologie (Anatomia si fiziologia omului) sau (la alegere) Biologie (Botanică)

La Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală înscrierile au loc până pe 22 iulie, iar examenul de admitere va fi susţinut pe 24 iulie, ora 10:00. Până acum, numărul candidaţilor este de 155. Cea mai căutată specializare este cea de Asistenţă Medicală Craiova (86 înscrişi), urmată de Tehnica dentară (42) şi de 

Balneo-fiziokineto-terapie şi recuperare (20). Pe ultimul loc în rândul preferinţelor se află specializarea Moaşe (7 înscrişi). Examenul de admitere constă în 50 de grile din Biologie (Anatomia si fiziologia omului).

Click aici pentru a vedea locurile de anul acesta la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova.

de Florentina Decă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *