Multe locuri la buget pentru informaticieni

Depunerea dosarelor la Facultatea de Matematică-Informatică a început pe 11 iulie şi se va termina pe 25 iulie. De la data începerii înscrierilor până astăzi, cele două specializări numără împreună 97 de candidaţi.
Pentru specializarea „Informatică” s-au alocat 125 de locuri la buget şi 30 la taxă. „Matematica” oferă mai puţine locuri la buget, doar 40, iar la taxă, 10. Cei ce doresc să urmeze Facultatea de Matematică-Informatică au mult de „socotit” la admitere. Astfel, media de la bacalaureat se va aduna cu media notelor din cei patru ani de liceu, de la matematică şi informatică. În caz de egalitate, departajarea se face în funcţie de media de la bacalaureat. Durata anilor de studiu pentru fiecare dintre cele două specializări este de 3 ani, la zi. Taxa de înscriere este de 100 RON pentru un domeniu de licenţă şi 120 RON pentru două. Pe data de 26 iulie se vor afişa rezultatele.

Dragoş Florin (19 ani), unul dintre candidaţii pentru Facultatea de Matematică-Informatică, s-a arătat mulţumit de rezultatele lui de la examenul de bacalaureat şi speră să prindă un loc la buget: „Am terminat Liceul «Matei Basarab». Doar 20 am luat bacul. Eu am luat 6,30, însă acum, la admitere, cu forma aceasta de calcul, aş avea un 8 şi ceva. Am şanse să întru la buget! Sunt 125 de locuri”. 
de Carla Berneanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *