VOX – Ei de ce au ales Dreptul?

A doua zi de înscrieri la Facultatea de Drept şi Administraţie Publică a trecut fără prea multă înghiesuială. Atât la taxă, cât şi la buget, candidaţii au venit în număr mic la înscrieri faţă de anii anteriori. Totuşi, există doritori care speră să intre la această specializare. Am stat de vorbă cu unii dintre ei. Iată răspunsurile lor.

Marina Medelete, Colegiul Naţional „Ştefan Velovan”: „M-am înscris la Drept, deoarece îmi doresc să urmez o carieră în domeniul acesta. M-am înscris şi la Academia de Poliţie. Media mea la bac este 9,43 şi sper să intru la buget. Nu mi-am depus dosarul şi la taxă deoarece consider că am şanse să intru la buget fără probleme”.

Belnegru Luiza, Colegiul Naţional „Ştefan Velovan”: „Am ales Dreptul, pentru oportunităţile pe care ţi le oferă. Mi se pare o idee foarte bună să ştii să te foloseşti de lege. Media mea la examen este 9,75 şi mi-am depus dosarul doar la buget pentru că aici îmi doresc cel mai mult să reuşesc. Mi-am depus dosarul şi la Geografie, dar Dreptul rămâne prioritar“

Vlad Rădulescu, Liceul Teoretic „Henri Coandă”: „A fost alegerea mea, nu m-au îndrumat părinţii. Cosider că această facultate mi se potriveşte şi este de viitor. M-am înscris doar la buget; media mea la bacalaureat este 9“.

Luciana Avram: „Acum trei ani m-am înscris la Drept şi la Ştiinţe politice, am intrat la ambele la buget şi m-am hotărât să fac Ştiinţe politice. Am urmat în paralel şi cursurile Departamentului de Artă Teatrală al Facultăţii de Litere, dar am ajuns la concluzia că nu sunt compatibilă cu acest domeniu. În prezent, cochetez cu televiziunea. La Drept m-am inscris doar la taxă pentru că am urmat deja o facultate la buget şi nu mai pot să mă înscriu la încă una, deşi am o medie mare la bac. Consider că Dreptul şi Ştiinţele politice sunt complementare. Sunt ambiţioasă şi îmi doresc rezultate bune. Aş vrea să plec chiar şi cu bursă în alte ţări“.

Alexandru Moacă, Colegiul Tehnic „Tudor Vianu”: „ A fost atât alegerea mea, cât şi a părinţilor. Am prieteni şi rude care lucrează în domeniu şi cred că mi se potriveşte şi mie. M-am înscris atât la taxă, cât şi la buget. Media mea la bacalaureat e mică, 6,33, dar sper să mă descurc mai bine la concursul de admitere. Dacă nu voi intra la buget, o să rămân la taxă“.

Text și foto: Mădălina Șerban

One Comment on “VOX – Ei de ce au ales Dreptul?”

  1. nu conteaza media de bac asa ca nu va mai faceti atatea iluzii ca intrati si aici si la academie cred ca va duceti in cap la amandoua

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *