Zi slabă de înscrieri la Sociale

Joi, numărul candidaților prezenți la admiterea Facultății de Științe Sociale a fost mic în comparație cu zilele precedente. Informația a fost confirmată de secretarul general al admiterii, lect. univ. dr. Cătălin Stănciulescu: „Exceptând sâmbăta, astăzi (ieri, n.r.) a fost cea mai slabă zi”.  Per total, ieri s-au înscris la cele șapte specializări 64 de absolvenți cu diploma de bacalaureat. Cele mai căutate domenii au fost Sociologia și Geografie, ambele cu 13 candidați, urmate de Jurnalism cu 12. Cei mai puțini au optat pentru Științele politice și Filosofie, 5.
Iată situația la general, cu o zi înainte de inchierea admiterii:
Istorie: 44
Sociologie: 104
Filosofie: 50
Științe Politice: 89
Geografie: 200 ZI, 9 ID
Relații Internaționale și Studii Europene: 119
Jurnalism: 113

Am renunțat la medicină din cauza taxei prea mari

Oana Balotescu a venit ieri să se înscrie la Facultatea de Științe Sociale. Este studentă în anul al III-lea la Medicină, dar a renunțat la studii din cauza taxei prea mari: „Nu mai puteam să-mi permit să plătesc 6.000 de lei/an. Am venit aici să-mi depun dosarul la Jurnalism și Sociologie. Chiar dacă nu voi intra la buget, voi rămâne la taxă. Aici e mult mai mică”.

Taxa de studii la Facultatea de Științe Sociale este de 2.700 de lei/an. Studenții o pot plăti în trei rate egale de-a lungul anului universitar.


 Text si foto: Andrei Săvulescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *