Alexandra Eana: ,,Se caută foarte multe persoane care termină Facultatea de Horticultură pentru că sunt postruri neocupate.”

Facultatea de Horticultură a Universității din Craiova asigură pregătirea academică a tinerilor care vor să urmeze această specializare.

Am stat de vorbă cu câțiva dintre studenții acestei facultăți despre ce fac în practică și motivele pentru care și-au ales această facultate.

Alexandra Eana (studentă, Facultatea de Horticultură, I)

Veronica Milică: Cum ați luat decizia de a vă alege această facultate?

Alexandra Eana: Cu trei luni înainte de examenul de bacalaureat ni s-a prezentat oferta educațională din partea Facultății de Horticultură și după asta am luat decizia să vin să mă înscriu. Inițial, am fost la un profil de biochimie pentru a urma Medicina, dar nu mi-a plăcut atât de mult chimia și am renunțat. Am hotărât să vin la această facultate pentru că majoritatea materiilor pe care le-am făcut în liceu le fac și aici.

V.M.: Știm cu toți cât de greu este la facultate, dar ce vă place la Facultatea de Horticultură?

A.E.: La Facultatea de Horticultură îmi place faptul că sunt oameni deschiși, avem colegi de toate vârstele și e o atmosferă destul de relaxată. Nu există diferență între noi și cei mai în vârstă, profesorii ne tratează în mod egal și nu sunt probleme.

 

 

„Învățăm cum să ne facem propriile afaceri și în mare parte cu fonduri europene”

V.M.:  Ce învățați la această facultate?

A.E.: Învățăm cum să ne facem propriile afaceri și în mare parte cu fonduri europene, dacă nu avem terenuri și ne dezvoltăm pe cont propriu. Învățăm despre plante și despre soluri. Oricum în primul semestru am făcut destule lucruri interesante.

V.M.: Ce faceți în practică?

A.E.: Încă nu. Practică o să facem pe semestrul II. Momentan, facem voluntariat la protecția mediului. Acolo mergem și ni se prezintă diverse lucruri despre natură și ecologizare.

V.M.: Ce puteți profesa după terminarea Facultății de Horticultură?

A.E.: Facultatea de Horticultură are cinci specializări. În cadrul horticulturii, putem profesa: la OPC, inspector vamal la Poliția Fitosanitară, inginer horticultor, sunt mai multe variante, dar ideea e că se caută foarte multe persoane care termină horticultura pentru că sunt posturi neocupate.

 

Iliana Chircu (studentă, Facultatea de Horticultură, I)

Veronica Milică: Cum ați luat decizia de a vă alege această facultate?

Iliana Chircu: Eu am ales să fac această facultate pentru că administrez pământul familiei și am ajuns la concluzia că trebuie să studiez ca să știu să îl lucrez corect.

V.M.: Știm cu toți cât de greu este la facultate, dar ce vă place la Facultatea de Horticultură?

I.C.: În general, iubesc pământul, iubesc plantele și normal că am ales și în funcție de faptul că dețin pământ și vreau să știu să îl lucrez și să obțin profit.

V.M.:  Ce învățați la această facultate?

I.C.: Este primul an și învățăm pedologie, agrochimie, noțiuni de informatică și facem materii de bază ca și alte facultăți.

V.M.: Ce faceți în practică?

I.C.: Practică nu am făcut încă, dar ni s-a spus că vom face la diferite stațiuni de cercetare cu care Universitatea din Craiova are contract și vom face practică la Banul Mărăcine și la Râmnicul Vâlcea.

I.C.: În funcție de specializarea pe care o alegem putem să fim ingineri: pomicoli, viticoli, în legumicultură, horticultură, floricultură, putem să ne specializăm și pe probleme de mediu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *