Toamna este un anotimp posomorât când ești departe de casă, de locurile cunoscute, de părinți și de mâncarea caldă de casă.
Sunt studentă și îmi este interesant ce simt semenii mei în această toamnă. Am vorbit cu mai mulți colegi de la alte facultăți despre cum s-a început anul întai la universitate.
Dumitru Bolozan, student la Facultatea de Științe, Specializarea Informatică: “Cum îmi pare toamna în Craiova? Prost, mai ales când trăiești în căminul 13, fiindcă atunci când răcești din prima zi de când ai venit la cămin, nu e vesel! Această toamnă pentru mine este una tristă, chiar dacă luna octombrie a fost plină de zile însorite, întrucât în cămin e așa frig de parcă afară e -5.”
Dan Țăranu, student la Facultatea de Drept: “Ce să-ți spun? Toamna aceasta trece cu greu, descoper frumusețea vieții de student. Câteva zile în urmă mama mă sună și întreabă dacă mă alimentez corect, îi spun că: „da, maaaam, mănânc bine” și în acest timp stau în mână cu ouăle arse în tigaie. O toamnă a descoperirilor, aflu că nici două ouă nu pot să prăjesc.”
Alexandru Vrabii, student la Facultate de Automatică, Calculatoare și Electronică, specializarea Mecanică și Robotică: “La mine trece bine toamna, eu mai am încă un borcan de brânză, pe noiembrie îmi este suficient. Mama spune că pregătește încă un borcan, așa că eu trăiesc în lux încă câteva luni.
Am descoperit în primele luni de când sunt în Craiova, atâtea feluri de mâncare cu brânză: paste cu brânză, castraveți și roşii cu brânză, cartofi cu brânză, hrișcă cu brânză, pâine cu brânză.”
Astfel, multe din mărturisirile colegilor mei, nouă basarabenilor, ne sunt cunoscute.
Așadar, nu e ușor să fii student într-o țară străină când te diferențiezi. Mai ales, atunci când deschizi gura și se aude un accent de moldovean.