Ce cred studenţii despre profesorii lor

Să fie profesorul motivul pentru care liceenii sau studenţii merg de drag la cursuri? Să fie modul de a preda? Ce îi atrage cel mai mult? De ce acel curs? La aceste întrebari am încercat să aflăm răspunsul de la câtiva studenţi ai Universităţii din Craiova .

Ana-Mariei Rovinaru de la Facultatea de Drept şi Administraţie Publică, cursul Libertăţi fundamentale i se pare interesant pentru că învaţă lucruri noi. „ Îmi place cursul Libertăți fundamentale, deoarece învăț lucruri noi, atât despre oameni, cât și despre culturile si obiceiurile lor. Mi se pare interesantă discrepanța dintre țara noastră și altele, raportându-ne la cultură și la legi. Unele lucruri care nouă ni se par bizare aici, la ei sunt perfect normale. Îmi captează atenția într-un mod plăcut”, a spus Ana-Maria.

Pe Aurelian Soare de la Facultatea de Litere, specializarea Jurnalism, din anul I, îl impresionează cursul Tehnici de colectare a informaţiilor pentru că îl ajută să devină un jurnalist mai bun. „Îmi place cursul Tehnici de colectare a informațiilor și nu numai pentru că este profa de treabă ci informațiile și stilul de explicare sunt bine puse la punct. Cu ajutorul acestui curs, aflu informațiile pe care un jurnalist adevărat trebuie să le aibă in vedere”, a explicat el.

Pentru Andreea Adam de la Facultatea de Litere, Germană-Engleză, atmosfera de la curs contează cel mai mult. „Îmi place cursul de Literatură Engleză, pentru că proful știe cum să destindă atmosfera, face glume și ne tratează de la egal la egal, nu ne tratează cu superioritate doar pentru că dânsul este profesor iar noi, studenți”, a spus Andreea.

Izabelei Bădin de la Facultatea de Litere, Engleză-Germană, îi place cel mai mult la cursuri libera exprimare. „Îmi place cursul domnului Coșoveanu, cursul de engleză la care avem posibilitatea de a ne exprima liber, de a da frâu liber emoțiilor și trăirilor prin sonete și poezii compuse de noi. În asta a constat un curs care mi-a plăcut foarte mult. Domnul profesor are un stil aparte de a preda, care îl definește și care îl evidențiază față de ceilalți profesori. Shakespeare pare plictisitor, dar domnul Coșoveanu îl face să nu fie așa”, crede Izabela.

Pe Alexandru Stănciulescu de la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor l-a atras cursul profesorului Răzvan Buşe. „Ce m-a atras cel mai mult semestrul acesta este cursul de Dispozitive și Aplicații Mobile, cu domnul profesor Răzvan Bușe, deoarece mi se pare un curs în care învățăm destul de multe informații utile cu privire la un domeniu de actualitate și care, cu siguranță, o să ne ajute pe viitor. De asemenea, la fiecare curs au loc discuții deschise cu subiecte despre tehnologie, bussiness și multe altele, iar eu cred că așa ar trebui să se desfășoare toate cursurile din cadrul secției Informatică Economică”, a spus Alexandru.

Valentina Grădinaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *