Student și președinte de asociație

Timp liber nu prea are, pentru că are un program încărcat. Pe lângă faptul că este student la Facultatea de Științe în anul II, are o funcție importantă mai nou, e Președintele Asociației Basarabenilor din Craiova.


Nicu Certan se implică în multe activități pentru că nu vrea să fie doar o umbră sub soare, ci să rămană ceva „cuantificabil, palpabil” în urma sa.
O zi obișnuită din viața studentului începe 6:45, cu puțină mișcare și neapărat un ceai fierbinte, verifică mesajele și se apucă de treabă.,,Îmi scriu în agendă toate activitățile. Dar chiar și așa, uneori nu reușesc să îndeplinesc tot ce îmi propun pe fiecare zi, pentru că sunt om și e firesc”.


Nicu încearcă să se implice în cat mai multe activități, precum: face voluntariat, învață să programeze pentru viitoare profesie, merge la sală și desigur merge la diverse ședințe să prezintă cat mai bine drepturile studenților basarbeni din Craiova.


De când este președintele Asociației Basarabenilor are o responsabilitate mai mare, dar și o onoare de a reprezenta și de a vorbi în numele tuturor basarabenilor care își fac studiile în Craiova. ,,Mă simt presat câteodată că președinte, pentru că am de făcut multe compromisuri și sacrifici, dar sunt și mandru să mă știu în aceastăasociație care creează comunitatea de basarabeni de aici”.
Aproape în fiecare săptămană sunt planificate diverse activități și proiecte. Și chiar dacă nu au în derulare proiect, le gândesc pe cele viitoare.
Tânărul ne-a povestit că mai face și unele sacrificii.,,Familia mea-părinții mei și sora mea își fac griji cand nu reușesc să le răspund la telefon”.
Pentru a face voluntariat, sacrifică şi câteva ore de la facultate. ,,Nu știu dacă e bine să sacrific orele de la facultate, dar voluntariatul îmi aduce satisfacție!”.
În puținul timp liber pe care îl are preferă să citească ceva de dezvoltare personală. Ne recomandă şi nouă Inteligență emoțională de Daniel Goleman şi filme istorice.
Secretul lui: să planifici totul amănuțit, să duci o agendă, să fii punctual și să fii perseverent în tot ce faci”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *