Un mic repaus interactiv pentru studenți

Studenții de la specializarea Jurnalism – anii I și II au participat vineri, 8 noiembrie, la o sesiune informativă la Universitate. Întâlnirea s-a desfășurat în cadrul proiectului Citizenship Lab, iar principalele subiecte dezbătute au fost:cum se implică studenții în viața publică, ce este democrația participativă și ce îi motivează să fie cetățeni activi, dar mai ales prin ce acțiuni s-au implicat activ în societate.

Coordonatoare a acestei întâlniri, Andreea Melinescu, absolventă a specializării Jurnalism și antreprenor, a adus voia bună printre studenți, i-a determinat să se implice și le-a stârnit curiozitatea. A reuşit să pună bazele unui dialog cu aceştia şi le-a explicat care sunt  oportunitățile pe care le oferă Uniunea Europeană. De asemenea, împreună, și-au reamintit care sunt drepturile lor, au vorbit despre importanța ieșirii la vot a tineretului, dar și despre faptul că a fi un cetățean activ presupune mai multe lucruri.

Ana-Maria Tudor (Jurnalism, I) a spus că i-a plăcut foarte mult ludicul de la începutul întâlnirii, un joc prin care studenții au făcut cunoștiință între ei, dar și-au și testat memoria. I s-au părut interesante și propunerile pentru burse, iar proiectul i-a plăcut și pentru că a putut afla multe lucruri de la Andreea.

Colegei sale, Karina, i-a plăcut întâlnirea pentru că a reușit să-i cunoască pe cei din anul II prin jocul de la început, iar informațiile și explicațiile i s-au părut utile. „Andreea ne-a povestit parcursul ei pentru a ne convinge că începuturile sunt grele, însă putem ajunge la rezultatul dorit dacă perseverăm. Ne-a prezentat diverse proiecte în care ne putem implica, burse cu ajutorul cărora putem să cunoaștem multe lucruri și putem acumula experiență”.

La finalul întâlnirii, studenții au plecat cu o diplomă de participare și o sacoșă din bumbac cu diverse materiale.

Citizenship Lab este un proiect organizat de Asociația April Hub și este cofinanțat de Corpul European de Solidaritate al Uniunii Europene. Are ca obiectiv creșterea gradului de informare despre cetățenia activă, valorile democratice și importanța votului pentru un număr de 500 de tineri, cu vârste între 14-24 de ani, din Craiova.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *