„Pentru mine, facultatea și pasiunea sunt la fel de importante”

Cu toții avem pasiuni, dar te-ai gândit vreodată ce pasiuni au studenții? Este posibil să te ocupi și de pasiunea ta și de facultate în același timp? Poți face două lucruri la fel de bine, oferind același nivel de energie?

  1. Care este pasiunea ta?
  2. În timpul facultății te poți ocupa de pasiunile tale?
  3. Colegii tăi de facultate știu despre ceea ce faci? Dacă da, ce părere au?
  4. Câștigi bani în urma pasiunii tale?
  5. Îți petreci mai mult timp la cursuri sau ocupându-te de pasiunea ta?

Andrada Betej (Facultatea de Litere din Craiova, Jurnalism).

  1. Pasiunea mea este muzica populară.
  2. Bineînțeles! Întotdeauna îmi fac timp pentru ceea ce îmi place să fac. Eu cânt toată ziua. Doar atunci când sunt răcită nu pot cânta. Atunci doar ascult cântence, învăț piese noi.
  3. Cea mai mare parte din colegii de facultate nu știu de pasiunea mea. Nu cunosc părerea tuturor despre pasiunea mea. Unii mă apreciază, alții poate nu așa mult. Mulți studenţi poate nu apreciază așa mult muzica populară. Consider că niciodată nu o să mulțumesc pe toată lumea, dar eu nu o să renunț la pasiunea mea. Vreau să-mi fac o carieră din asta.
  4. Da. Câștig și bani. Am participat la diferite festivaluri-concurs de muzică populară, unde am obținut premii foarte importante; premii ce constau în: trofeu, diplomă, bani. De asemenea, cânt și la evenimente.
  5. Pentru mine, facultatea și pasiuneamea – muzica, sunt la fel de importante. Încerc să mă împart în mod egal cu amândouă.

Albert Godeanu (Departamentul de arte, secția Cinematografie).

  1. Pasiunea mea este mediul acesta foto/video. Pasiune alimentată de dorința de a fi creativ.
  2. Având în vedere facultatea unde mă aflu, învăț mult mai mult despre lucrurile care mă pasionează. Deci pot spune că mă ocup de pasiunile mele.
  3. Da, colegii mei știu cu ce mă ocup și chiar sunt foarte încurajatori. Eu sunt cel mai mic dintre toți dar ei chiar mă susțin.
  4. Pot spune că am un câştig. Îmi place să gândesc că prin pasiunea mea îmbin utilul cu plăcutul.
  5. Având în vedere că am cursurile dimineața, pot să mă împart între facultate și pasiune în mod egal.

Ionuț Andrei (Facultatea de Ştiințe economice „Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureș).

  1. Pasiunea mea este antreprenoriatul. Pasiunea aceasta am descoperit-o urmărind diverse videoclipuri și citind cărţi cu tentă economică.
  2. Da, pot. Am un program bine stabilit pe care îl urmez cu strictețe. Așa am timp și pentru studiat cât și pentru pasiunile mele.
  3. Nu, nu știu. Nu îmi place să vorbesc despre asta. Am frică să nu fiu judecat și criticat. Prefer să rămân tăcut când vine vorba de „goal-urile” mele.
  4. Nu, deocamdată lucrez la niște proiecte. Eu urmăresc alte lucruri în locul banilor. De exemplu dacă aș avea o afacere care să fie în folosul comunității aș fi mult mai fericit făcând bine unor oameni. Prefer fericirea în locul banilor.
  5. Majoritatea timpului îl petrec la cursuri. Dar în acel timp petrecut la cursuri învăț lucruri care îmi prind bine şi îmi dau anumite idei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *