Terapie pentru suflet

În general, lumea are animale acasă. Indiferent de mediu urban sau rural. Se spune că animalul de companie poate alunga energia negativă din jurul stăpânului. De aceea tot mai multe persoane au ca animale câini sau pisici. Ele sunt preferate atât de copii, de adulți și chiar de vârstnici. Terapia cu animale a fost inițiată la începutul anilor 1960, de Boris Levinson. Zooterapia nu este însă un leac miraculos care vindecă bolile. Cu toate acestea, din ce în ce mai multe observații din domeniul clinic și mărturii ale pacienților sau stăpânilor de animale sugerează valoarea relației dintre om și animalul de companie în ameliorarea sau depășirea unor probleme de sănătate.
Potrivit https://www.mediafax.ro/stiinta-sanatate/studiu-beneficiile-animalelor-de-companie-asupra-copiilor-9841603, copiii care trăiesc într-o casă în care există un animal de companie în timpul primului lor an de viață au șansa de a fi mai sănătoși decât aceia care trăiesc într-o locuință în care nu există un animal de companie. Deoarece câinii sunt printre animalele de companie preferate, cercetătorii au încercat să găsească o explicație a relației dintre om și câine, mai ales că aceștia sunt considerați cei mai buni prieteni ai noștri.

Alina-Andreea Predici (Facultatea de Litere, specializarea Jurnalism)
Maria-Magdalena Radu: Ce animal ai acasă? Crezi în loialitatea lui față de tine?
A-AP:Câine. Câinii sunt loiali stâpinilor mereu. Un câine nu uită că i-ai dat să mănânce și că ai grijă de el. Îți va rămâne mereu recunoscător pentru asta.
M-MR: Te simți în siguranță, știind că e mereu lângă tine?
A-AP: Da, știu că mă va apăra indiferent de orice.

Andreea Ștefania Giurgiu(Colegiul Național „Elena Cuza”)
M-MR: Ce animal ai acasă? Crezi în loialitatea lui față de tine?
AȘG: Câine. Da, pentru că ei dau dovadă de loialitate şi dragoste, avându-ne doar pe noi, stăpânii lor.
M-MR: Te simți în siguranță, știind că e mereu lângă tine?

AȘG:Da, câinii au mereu intenția de a-și ajuta si proteja stăpânii în orice moment, iar astfel ne induce starea de siguranță știind că este cineva atent la tot ce mișcă.

Mădălina Alexandra Gavrilă (Facultatea de Litere, specializarea Jurnalism)
M-MR:Ce animal ai acasă? Crezi în loialitatea lui față de tine?
MAG:Am o cățelușă. Da, este foarte loială.
M-MR:Te simți în siguranță, știind că e mereu lângă tine?
MAG:Chiar dacă eu sunt cea care are mai multă grijă, nu pot să nu mă gândesc că s-ar putea întâmpla ceva cu mine sau cu ea.

Larisa Mihaela Drinceanu(Facultatea de Litere, specializarea jurnalism)
M-MR: Ce animal ai acasă? Crezi în loialitatea lui față de tine?
LMD: Am 5 animăluțe, dar la țară, nu vreau să le îngrădesc libertatea. Loialitatea lor cred că vine din iubire, din atașament și din nevoia de hrană.
M-MR: Te simți în siguranță, știind că e mereu lângă tine?
LMD: Relația de prietenie dintre mine și animăluțul meu de companie s-a bazat pe iubirea necondiționată și grija pe care i-am purtat-o încă din prima zi dupa adopție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *