Ce ți-ai dorit să știi la 18 ani?

Mulți oameni ar fi vrut ca la 18 ani să fi știut lucrurile pe care le-au învățat cu mult după.  Dacă am fi știut anumite lucruri la 18 ani probabil că am fi luat alte decizii în viața noastră. Din păcate, nu toți avem norocul să știm la timp ceea ce trebuie.

Alina-Andreea Predici: Ce ți-ai fi dorit să știi la 18 ani și ai aflat mai târziu?

Mădălina Andreea Trandafir (Master Științe Penale – 25 de ani)

Mi-aș fi dorit să știu ca norocul nu există, ci ti-l faci. Indiferent că este vorba de carieră sau viața personală, pentru tot ceea ce iți dorești, trebuie să lupți singur, altfel, tot ce apare cu ajutor sau din noroc, dispare la fel de repede cum apare.

Maria Cătălina Răducan (Absolventă a Facultății de Drept – 26 de ani)

Mi-aș fi dorit să știu că o carieră se face la momentul potrivit! Mai târziu apar noi provocări care nu mai permit să profesezi în cariera dorită.

Adelina Georgiana Chiva(Studentă la Master anul 2 -International Economic and Business Administration, Craiova – 23 de ani)

La 18 ani aș fi vrut să știu mai multă educație financiară. Aș fi vrut ca în școală să fi învățat de ce este bine să economisim și care ar fi cele mai bune soluții. Spre exemplu să ne învețe când e bine să punem banii în bancă și când sa îi investim în alte produse.

Mi-aș fi dorit să știu mai multe despre credite, cum să fac o planificare cât mai bună și cum să închid un credit mai devreme. Mi-aș mai fi dorit să știu cât mai multe despre dezvoltarea personală, cum să comunici cu oamenii, cum să te mulezi pe fiecare persoană în funcție de tipologia sa.

Denisa Andreea Papa (Absolventă a Școlii de Subofițeri Vasile Lascăr – 23 de ani)

Mi-aș fi dorit ca la 18 ani să știu faptul că pentru a obține ceva în viață trebuie să depun eforturi considerabile și că lucrurile nu se câștigă cu ușurință. Mi-aș mai fi dorit să știu ca încrederea în oamenii se dobândește în timp și că nu toți oamenii îți vor binele, întrucât trebuie să te bazezi doar pe familia ta și să nu-ți expui problemele altor persoane.

Mihaela Georgiana Nicu (Absolventă a Facultății de Istorie – 25 de ani)

La 18 ani mi-ar fi plăcut să știu că banii pe care îi aruncăm în prostie pe orice lucru inutil, I-as fi putut investi în ceva care să-mi aducă pe viitor un beneficiu.

Irina Popescu (Absolventă a Facultății de Educației Fizică și Sport – Kinetoterapie în reeducare neuromotorie – 27 de ani)

La 18 ani mi-aș fi dorit să știu mai bine cât de importantă este alegerea unei facultăți. Dacă nu faci alegerea corectă în ceea ce privește viitorul tău nu poți avea o carieră de succes. Mi-aș mai fi dorit să conștientizez ca unii oameni pot fi toxici, să știu să renunț la ei, să nu mă plafonez în anumite relații care nu pot fi benefice pentru mine. Să știu să mă desprind de tot ce nu este bun în dezvoltarea mea. Să realizez că nimic nu durează pentru totdeauna și totul în viață se întâmpla cu un scop. Să nu am așteptări de la cei din jur și să cred mereu în mine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *