Actorii Teatrului „Ion Creangă” și-au mutat activitățile în sfera online. Pe 19 mai 2020, de la ora 11. 00, vreme de 25 de minute, publicul din toată ţara i-a putut vedea într-o interpretare a celebrei povești scrise de Ion Creangă, acum 146 de ani.
„Prostia omenească” aduce în atenția tinerilor spectatori o lecție de viață, vorbind despre defecte umane și despre limite. Bazat pe un discurs teatral nonverbal, spectacolul îmbină mijloace de expresie diverse: pantomimă, clovnerie și dans, transpunând farmecul operei lui Creangă într-o montare dinamică.
Spectacolul prezentat este o comedie în care personajul principal însurându-se cu proastă satului își părăsește familia, trăind cu falsă iluzie de superioritate. Acesta decide să se întoarcă acasă numai dacă în călătoriile sale va întâlni oameni mult mai proști. În drumul său, întâlnește o familie, care construise un car în casă, o altă familie care dorea să aibă lumină, dar nu le trecea prin cap să facă o fereastră, o femeie care încerca să suie în pod nucile cu o furcă și, nu în ultimul rând, o altă doamna în vârsta care dorea să hrănească o vacă încercând
să o suie pe o scară. Conștientizând greșeala făcută acesta decide să se întoarcă acasă în sânul familiei.
Povestea a fost readusă la viață de către actorii: Ani Crețu, Cerasela Popescu, Maria Țăran, Claudia Revnic și Marius Nănău.
Scenariul şi regia piesei au fost semnate de Claudia Revnic.
Tinerii spectatori sunt aduși la piesele de teatru de către părintii lor, aceștia dorind să îi învețe într-un mod constructiv cum să își dezvolte imaginația. Marea majoritate a părinților prezenți la piesă de teatru sunt de părerea că tinerii dobândesc anumite abilități care ii va ajuta în viață, ei spun că prichindeii lor învață cum să comunice, cum să se comporte în societate, dar și cum să interacționeze cu alte persoane.