Cămin sau gazdă?

Se spune că nu ești student dacă nu stai la cămin. Nu știu dacă din această cauză majoritatea studenților preferă să stea la cămin decât la gazdă, dar știu că mulți aleg căminul pentru că este mult mai convenabil ca preț.

Căminul 6 e printre preferatele studenților. În primul rând, „prețul e mult mai bun. Poate că în gazdă sau chirie plătești dublu sau triplu. Până la urmă toți suntem studenți; nu toți suntem bogați, avem un anumit venit” spune Diana Ștefan (Istorie, I). În al doilea rând, condițiile „față de alte cămine, sunt mult mai bune” conchide Diana.


Când intri în cămin ai senzația că ai nimerit într-un hotel. Totul frumos, liniștit și curat. Totul este sigur, deoarece în cămin se intră doar pe bază de cartelă și este prevăzut cu camere video. Camerele din căminul 6 sunt de 2 persoane. Perfect pentru cei care vor să stea liniștiți și care-și doresc să învețe fără să fie stresați. Camerele sunt dotate cu baie, frigider și televizor, spre deosebire de alte cămine care nu au așa ceva. Fiecare palier are câte o bucătarie, unde doar o parte din studenți gătesc, deoarece majoritatea merg la cantină sau primesc mâncare de acasă. Când simți nevoia să iei o gură de aer, dar îți este prea lene să ieși afară să te plimbi sau poate probabil nu ai timp, fiecare etaj are câte o terasă, care este mai tot timpul ocupată.


Nicușor Constantinescu (F.E.A.A., an I) nu este, însă, de acord cu strictețea din cămin: „nu-mi place pentru că e prea multă strictețe”, iar colegul lui, Alin Avram (F.E.A.A., I) spune, ușor dezamăgit: „nu putem să ne distrăm, doar suntem studenți”. Ionuț Ciobanu nu este mulțumit de administrație: „aș schimba administraţia”, dar a refuzat să argumenteze.
Teona ȘIMON

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *