Centrul de Limbă şi Cultură Poloneză din Craiova, cinci ani de activitate

Centrul de Limbă şi Cultură Poloneză din cadrul Universităţii din Craiova a sărbătorit recent împlinirea a cinci ani de activitate.

Inaugurat în anul 2014, Centrul de Limbă şi Cultură Poloneză din cadrul Universității din Craiova are ca scop promovarea culturii, limbii şi literaturii polone prin organizarea de expoziții, conferințe, seri de film, muzică, poezie şi bucătărie poloneză.

Marina-Alexandra Andrei, studentă în anul II la Jurnalism UCv,  prezentă la acest eveniment, învață limba poloneză timp de jumătate de an. “Nu ştiu exact de ce am ales să învăţ limba  poloneză: m-am dus cu câţiva  colegii şi am rămas la cursuri, pentru că mi-a plăcut foarte mult modul de predare şi învățare, evenimentele şi activitățile pe care le desfășurăm acolo. Poloneza nu este o limbă foarte ușoară, dar cu un profesor cum este doamna Magdalena Filary eu zic că până acum am reușit să învățăm foarte mult atât în ceea ce priveşte limba, cât şi cultura poloneză”, spune Marina Andrei. 

În cadrul Centrului se desfăşoară cursuri gratuite de limba polonă atât pentru studenţi, cât şi pentru toți cei care vor să înveţe această limbă. Cursurile au loc marți și joi, fiind alcătuite două grupe: de la 16:00-18:00 (începători) și de la 18:00-20:00 (preintermediari).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *