Cum să copiezi mai eficient

Ştiţi cu toţii acea zi dinaintea unui examen pentru care nu ai învăţat mai nimic, sau mai rău, nu te-ai pregătit deloc. Te gândeşti deja să nu te mai prezenţi şi să speri că la restanţă profesorul nu te va chinui, şi o să te treacă doar ca să scape de tine. O tâmpenie!  În realitate deja elaborezi un plan cât mai eficient de a copia. Iată câteva elemente pe care să le iei în calcul într-o asemenea situaţie.

 

Trebuie să  ştii că profesorii,  şi în special cei de la facultate,  sunt nişte maeştri în ochirea trişorilor. Inspiră-te doar atunci când nu eşti în aria lor vizuală. Mai bine zis, copiază doar  când sunt cu spatele la tine. De asemenea, nu trebuie ratate acele momente  de diversiune, când colegii mai întreabă  una alta. Fii cât mai natural, iar cel mai important lucru de care trebuie să ţii cont,  este ca niciodată, dar niciodată, în vecii vecilor, să  faci greşeala de a-ţi privi profesorul în ochi, fie şi pentru o secundă.

 

Dacă respecţi toţi paşii de mai sus, şansa de a lua o notă de trecere, chiar dacă n-ai învăţat, creşte considerabil, anihilarea profesorului fiind cea mai grea parte în procesul de copiere. Tot ce mai trebuie să faci e să te aşezi pe o poziţie strategică. Nu în primul rând, nici în ultimul, ci la mijloc. Alege-ţi obiectul inspiraţional. Poate fi ori clasica foaie, ori telefonul. De recomandat tehnologia, nu fâşie. Copiază doar cât ai nevoie pentru a trece examenul. Nu fi lacom! Te-ar putea costa! O restanţă!

Va exista mereu riscul de a fi prins, iar pentru a evita astfel de situaţii, este recomandat cu încredere studiul. Aşadar, utilizează aceste sfaturi doar în cazuri limită. Să sperăm că n-o să fie multe!

About Mihăiţă Avram

Studiez jurnalism la Universitatea din Craiova. Sunt pasionat de sport, în special de fotbal. Îmi place să glumesc, să-i fac pe ceilalţi să râdă şi să mă uit la filme. Nu-mi place când oamenii se subestimează, dar şi când se supraestimează. Urăsc minciuna şi mai ales să fiu prostit pe faţă. Mă recomandă ce citiţi aici şi faptul că, odată, cineva mi-a spus că cică aş fi inteligent. Şi nu, nu sunt narcisist! În căsuţa de mai jos fac lumea să râdă!

View all posts by Mihăiţă Avram →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *