„sunt șanse de 110 % să intri la buget decât la taxă”

Universitatea din Craiova, una dintre cele mai bune din țară, sprijină inițiativele tinerilor, investește în dezvoltarea lor și deschide numeroase uși către viitorul tău. Cu peste 122 de parteneri ERASMUS și 24 de alți parteneri în Europa, Africa, Asia, America de Nord și de Sud, pune accent pe proiecte făcute să asigure o pregătire solidă a studenților.

De ce să alegi Universitatea din Craiova ca să-ți continui studiile? 

Sursă: ucv.ro

Am stat de vorbă cu Cătălin Marius Boldu (Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică, anul IV) „Aș spune că este un centru universitar foarte accesibil persoanelor din jurul Olteniei, dar nu numai, deoarece are o continuitate (ACE, n.r.) în care și-a creat un nume important în domeniu. Principalele calități sunt multitudinea facultăților din care e compusă (medicină, mecanică, automatică, drept, agronomie etc ). Se realizează îmbunătățiri, strategii pentru progres tot mai des, atrăgând profesori bine pregătiți și totodată studenți din toată țara. Introducerea mai multor specializări cu precădere în limbi străine facilitează prezența studenților străini și o apropiere mult mai mare față de programele de studii din marile centre europene “. 

Mihaela Pîrvu (Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, anul I) „În general Universitatea din Craiova este un loc minunat, plin de oameni  primitori, deschiși și plini viață. Ea pune la dispoziția studenților o infrastructură de pregătire și cercetare de ultimă generație. Organizează programe și activități care sunt benefice pentru studenți, ajutându-i să-și dezvolte potențialul. În ceea ce îi privește pe profesori, aceștia își fac meseria cu plăcere, se implică, au o atitudine pozitivă și știu să transmită asta și studenților ”. 

Sursă: ucv.ro

 Alexandru Potop (Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică, I) „Am ales Universitatea din Craiova din mai multe motive, unul dintre ele fiind distanța de casă, eu venind dintr-un oraș mai mic (Bălcești, Vâlcea). Pricipalul motiv pentru care am ales UCV îl reprezintă posibilitatea de evoluţie și educaţie pe care mi-o oferă. Facultatea are parteneriat cu multe firme mari din țară cum ar fi: Hella și Continental, unde mi-aș dori să urmez o carieră. Nu regret alegerea făcută, mereu voi fi mândru că fac parte din acest colectiv, UCV fiind ca o familie mare pentru mine și pentru orice student sau elev care ar vrea să se alăture. Facultatea mea e foarte primitoare, cu oameni ok. Nu e una ușoară, dar ajutor găsești oriunde, la orice colț ”. 

Prisecaru Ana Maria (Comunicare și Relații publice, anul I) Venită tocmai din Chișinău Ana, ne spune că: „Am ales în primul rând această țară pentru că oamenii sunt mult mai îngăduitori și te primesc cu brațele deschise indiferent de naționalitate, pentru că sunt profesori pregătiți. Craiova este un oraș mult mai mic și accesibil, ne deschide orizonturi. Are parteneriate de schimb de experiențe cu țări din Europa și din afară, ca Turcia, și îți oferă sprijin în următoarea carieră. 

Sursă: ucv.ro

Victor Marin (Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică, anul I): „Pe lângă anumite facilități personale faptul că există o diversitate de domenii m-a ajutat să îmi aleg profilul pe care îl urmez (Ingineria sistemelor media)        Rezultatele foștilor studenți m-au motivat într-o oarecare măsură și totodată am realizat că există o mulțime de profesori potenți și capabili să ne formeze”. 

Abdulrahim Tarek (Facultatea de Științe, Informatică, anul I): „Se intră cu dosar, sunt foarte multe locuri la buget, sunt șanse de 110 % să intri la buget decât la taxă. Orașul e frumos, mic, nu e atât de aglomerat ca în București, ca-n Timișoara, profesorii sunt mai îngăduitori și aparatura este destul de bună. Eu sunt musulman și chiar dacă sunt născut aici în ochii colegilor mei sunt văzut tot străin, așa că îi înțeleg foarte bine pe cei care vin să studieze în România”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *