Proiectul work and travel:Experiența unei studente în America #Taste the American Dream

Studentă în anul II la Facultatea Științe Sociale, specializarea relații internaționale și studii europene în cadrul Universității din Craiova, a demonstrat că dacă îți dorești ceva cu adevărat poți să reușești.

Dana Toma a avut nevoie de o schimbare și biroul American Experience a fost linia ei de start. A fost o provocare pentru studentă, când a decis să aplice pentru program. Tânăra nu știa engleză, pentru că a studiat la un liceu în limba germană. ,,Când m-am pomenit cu viza în mână a fost mica mea victorie, eram foarte mândră că am reușit’’.

La început i-a fost greu să își găsească un job, pentru că nivelul de engleză pe care îl avea nu corespundea criteriilor unui job bine plătit. ,,Nu mi-a fost frică, am fost deschisă către noi încercări, abia așteptam să mă trezesc prin minune o persoană complet diferită. Știam că aceste obstacole îmi vor da imboldul pe care nu l-am putut găsi nicăieri până acum’’.

Tânăra a plecat în Ocean City pentru că a aplicat târziu pentru program și aceasta era ultima locație cu job-uri disponibile. Totuși, Dana nu a regretat că a ajuns tocmai acolo. Ba din contră s-a simțit foarte liberă, nu s-a gândit la alegerile pe care trebuie să le facă, ci acționa fără nici o teamă de ceva, știind că nimeni nu o va judeca, mai ales că nu o cunoștea nimeni.

A schimbat două job-uri până a fi mulţumită atât de programul de muncă cât și de angajați, care pe parcurs au devenit familia ei americană . A lucrat ca hostess la o cafenea, făcea ce îi plăcea și mai câștiga și bani. Programul ei era de la 16:00 până la 22:30, iar în weekend de la 12:00 la 23:00.

Daniela îi sfătuie pe mulți studenți să își depășească lipsa de motivație și de voință. ,,Să se axeze în primul rând pe o creștere personală şi nu pe bani. Banul e o unealtă, nu vă cumpărați o viața mai bună. Creați-vă un mediu care favorizează succesul și trăiți-vă unicitatea momentului’’

O experiență frumoasă, unică și de neuitat, de aceasta a avut parte tânăra: ,,A fost o aventură extraordinară. Am fost marcată de întâmplări care mi-au schimbat radical viziunea asupra vieții, percepția de sine și raportarea la cei din jur’’.

Muncă, muncă, dar nu fără petreceri americane: “Da, munca fără distracție nu are efecte benefice. Petrecerile au fost o parte componentă a casei unde am stat, mă simțeam mereu ca în filmele americane cu adolescenți’’ .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *