Paraşutist, speolog, fotograf

de Mădălina Şerban

Ancuţa Cercelaru are 23 ani şi este studentă la Facultatea de Ştiinţe Sociale, în anul al treilea, specializarea Geografie. Firea ei energică a îndemnat-o să se implice în multe activităţi. A făcut paraşutism, planorism, speologie. Prima „iubire“ a rămas totuşi fotografia: „A fost dragoste la primul «blitz», am primit un aparat, care atunci era destul de performant şi aşa a început totul. Când mergeam cu colegii în excursiile din şcoala generală, eu eram cea care făcea pozele. Fotografiam orice peisaj, realizam portrete foto colegilor”. Înclinaţia spre fotografie a determinat-o să urmeze cursuri de specialitate la Casa Armatei.

Paraşutism şi speologie
A descoperit paraşutismul şi speologia datorită surorii sale mai mici, care a încurajat-o mereu să îşi urmeze pasiunile. Ancuţa are la activ peste zece salturi cu paraşuta, iar cu speologii din Asociaţia Vulcan a călătorit prin Munţii Apuseni şi prin Bulgaria. „Odată ce ai prins «aripi» e greu să te rupi de aşa ceva. Am făcut şi planorism. Pe viitor îmi doresc să fac şi parapantă. Îi sfătuiesc pe toţi cei care doresc să încerce aşa ceva, să o facă, nu vor regreta. La speologie am avut ocazia să vizitez peşteri şi locuri pe care puţini au ocazia să le vadă. Nu ai cum să te plictiseşti, însă e nevoie de răbdare.“

Voluntară la Asociaţia Drăgulescu
Pentru că îi place să ajute şi doreşte să facă ceva util, a devenit voluntară în Asociaţia I.S. Drăgulescu: „Nu am un rol fix în organizaţie, în general fac poze la spectacole şi Impro showuri. În rest, particip la activităţile din backstage, ca să le numesc aşa. Am participat, de curând, la programul Şcoli pentru şcoli“.

Îşi doreşte să termine cu bine facultatea şi să se poată ocupa în continuare de ceea ce îi place. „Îmi doresc să iau licenţa, să mă înscriu la master în Cluj. Un alt plan ar fi să plec împreună cu prietenele mele într-un program de voluntariat în străinătate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *