Spune-mi ce… Studenţoale

de Andreea Drăgoianu

Cum se îmbracă studenţii, cât de mult contează pentru ei hainele şi cum şi le aleg? Într-o lume în care „haina face pe om”, tinerii simt din ce în ce mai mult nevoia să îşi facă remarcată personalitatea prin „ţoale”. Elena O. (Medicină, anul al doilea) spune că ,,hainele sunt foarte importante, îţi scot în evidenţă aspectul fizic şi personalitatea”. Florin D. (Educaţie Fizică şi Sport, anul al doilea) a ajuns la concluzia că ,,haina îl face pe om. Altfel se uită ceilalţi la tine dacă eşti îmbrăcat bine, mai ales fetele Intri mai uşor în vorbă cu ele, ai mai multă încredere în tine”.

Când vine vorba de câţi bani cheltuie pe haine, lucrurile stau puţin altfel: ,,Nu cheltui mult pentru că bugetul studentului e mic, dar dacă îmi place ceva foarte mult sunt dispusă să îmi sacrific jumătate din bursă”, spune Cristina D (Drept, anul I). Unii băieţi îşi stabilesc bugetul pentru haine în funcţie de câştigul la pariuri: ,,Dacă am noroc cheltui pe haine aproximativ 300-400 lei pe lună”, zâmbeşte Alex F. (Economie şi Administrarea Afacerilor, anul al doilea). Mai puţin norocos este Cătalin C. (Teatru, anul al treilea). Bugetul său pentru haine ,,depinde de câţi bani pot să-mi pun deoparte, dar nu prea pot, pentru că am o prietenă care mă cam bagă la cheltuieli”.

Când trebuie să aleagă în ce să se îmbrace, studenţii ţin cont de cât de bine le stă în haina respectivă, starea de spirit, dar şi de părerile celorlalţi. Cu bursă sau fără, studenţii craioveni sunt conştienţi că obrazul subţire cu cheltuială se ţine.

2 Comments on “Spune-mi ce… Studenţoale”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *