Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică: 1,2 pe loc până acum

În a opta zi de înscrieri la Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică numărul candidaţilor a ajuns la circa 200. Secretarul comisiei, prof. dr. ing. Mircea Niţulescu, ne-a vorbit despre înscrierea din acest an: „Până acum sunt 1,2 candidaţi pe loc, iar cea mai căutată specializare este cea de Calculatoare în limba engleză”.

Admiterea se face pe bază de dosar, fiind al doilea an de când s-a impus această măsură. Explicaţia am primit-o de la profesorul Mircea Niţulescu: „ACE era singura facultate tehnică la care se intra în urma unui examen scris, astfel am decis să concurăm în condiţii egale cu celelalte facultăţi şi să renunţăm la acesta”.
Şansele studenţilor de angajare
  Opţiunile de angajare după terminarea acestei facultăţi variază în funcţie de domeniu: 
 · Automatizările în industria construcţiilor de maşini, cu specializări create de Ford şi furnizorii lor ® la Mecatronică şi Robotică;
  · Automatizări în domeniul energiei şi chimiei ® la specializarea Automatică şi Informatică Aplicată;
  · O altă direcţie majoră de angajare şi cea mai căutată ţine de domeniul calculatoarelor: construcţii şi programarea calculatoarelor, firme software ® prin specializările Calculatoare în limba engleză şi limba română
  · Electronica vizează locurile de muncă pentru întreţinerea, proiectarea şi exploatarea echipamentelor electronice.
Facultatea are şapte specializări: Automatică şi Informatică Aplicată, Ingineria sistemelor multimedia, Calculatoare cu predare în limba română, Calculatoare cu predare în limba engleză, Electronică aplicată, Mecatronică şi Robotică.
Anul acesta, la  Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică, sunt 298 de locuri la buget şi 76 la taxă.

de Denisa Marinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *