„Notele de admitere sunt mai mari decât în 2010”

„Numărul celor înscriși până acum este mai mic decât anul trecut, dar suprinzător pentru toată lumea, notele sunt mai mari. Cred că ultima medie de intrare va fi 9,40, în ciuda rezutatelor mai proaste de la BAC de anul acesta”, a declarat Ariana Bălașa, lector univ. dr în cadrul Facultății de Litere din Craiova.
Până ieri erau trecuți pe lista de înscrieri la secția de Română 135 de persoane, pe un numărul de 80 de locuri de la buget. Începând cu acest an, locurile de la taxă au fost scoase din cauza unei decizii a comisiei ARACIS ( Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățamântul Superior).
Tot Ariana Bălașa ne-a explicat pașii pe care trebuie să îi facă un elev care dorește să se înscrie la Facultatea de Litere:
„Achită taxa la secretariat, apoi merge la sala 321 unde este informat de colegii mei despre opțiunile pe care le au, completează fișa de înscriere. Apoi noi preluăm dosarul și le urăm succes”.
Întrebată de ce la Litere nu sunt mese la admitere ca la celelalte făcultăți, lectorul univ. dr. ne-a spus că acest lucru se datorează condițiilor mai bune pe care le oferă elevilor și părinților: „E mai bine să-i primim aici (la secretariat, n.r.) unde există aer condiționat”.
Text și foto: Andrei Săvulescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *