Tatuaje, păreri şi nuanţe

Tatuajele reprezintă pentru tineri un mod de exprimare a personalităţii. Astfel, de la rolul de semn distinctiv pe care îl avea odată, tatuajul a devenit o artă, şi anume aceea a decorării pielii.
Studenţii Universitaţii din Craiova ne-au împărtăşit idei legate de acest subiect. Este sau nu tatuajul o artă, afectează sau nu imaginea unei persoane, aflăm imediat.

Ştefan B., student al Facultăţii de Teologie ne spune: „ Nu, de ce artă? Dacă Dumnezeu l-a creat pe om aşa, de ce să mai înfrumuseţăm corpul cu tatuaje?”. Paul R. (Facultatea de Horticultură, anul I) consideră şi el că tatuajele „nu sunt o artă pentru că sunt prea fictive şi sunt un mod de revoltă”. De cu totul altă părere, pentru Vlad R. (Facultatea de Litere, anul II), acestea reprezintă o artă: „Da, este artă şi mi-aş tatua stema Universităţii Craiova pentru că sunt fan”. Fetele, ceva mai sensibile, şi-ar face trandafiri sau iniţiala iubitului, ca Melisa T. (Litere, anul II): „Tatuajul este ca să-i arăt că-l iubesc şi chiar dacă o să mă despart de el, nu o să regret că l-am făcut, pentru că a fost ceva frumos”. Luciana A., masterandă la Securitate Naţională şi Facultatea de Drept spune că şi-ar tatua „ceva care să exprime arta, de exemplu versurile dintr-o poezie preferată”. Candi C.(Drept, anul I) ar alege unul cu zodia ei pentru că „iubesc zodia Capricorn”.

Se pare că avem atâtea opinii, câte modele de tatuaje. Apreciate sau nu, trebuie să recunoaştem că sunt un trend azi – unul în care dacă intri, o să-ţi aminteşti toată viaţa.

Feminitatea este pusă şi ea sub semnul întrebării când vine vorba de tatuaje. „Nu afectează feminitatea, dar, normal că nu poţi să-ţi faci un tatuaj cum işi fac baieţii sau eu stiu… tigrii pe maini”, este de părere Melisa T. Paul R. este convins că „ poate afecta feminitatea, dar depinde şi de feminitate. Şi contribuie şi la masculinitate, dar depinde şi cât de mare este tatuajul, dacă e mic nu.”

Încheiem în acelaşi ton jovial si artistic, ţinând cont de varietatea de opinii colorate asemenea tatuajelor.

de Ramona Rusănescu şi Adela Tecuceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *