Dan Claudiu Dănişor, noul rector al Universităţii din Craiova

Prof. univ. dr. Dan Claudiu Dănişor, decanul Facultăţii de Drept, a fost desemnat astăzi, 27 februarie, noul rector al Universităţii din Craiova, în urma alegerilor din cel de-al doilea tur de scrutir. Acesta a obţinut 505 voturi, în timp ce prof. univ. dr. Nicu Panea, contracandidatul său, a primit 362 voturi.

Turul II al alegerilor s-a desfăşurat astazi între orele 8:00 şi 18:00. Pâna în jurul orei 15:00, prezenţa la vot a fost de peste 60% şi s-au înregistrat 740 de voturi potrivit preşedintelui Biroului Electoral al Universităţii, conf. dr. ing. Niculae Boteanu. În total au votat 879 de persoane, aproape 90% dintre cei cu drept de vot: cadre didactice, cercetători şi studenţii din consiliile profesorale şi Senat.
Cadrele didactice prezente la vot s-au declarat mulţumite de organizarea alegerilor, însă speră să se aplice ce este în program. Lectorul univ. dr. Viorel Ghenea a declarat că doreşte de la noul rector mai multă transparenţă, să se administreze mai bine fondurile şi să existe o legătură stransă cu studenţii.

de Ramona Rusănescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *