Domnul Goe la Anul cetăţeanului european



 Vineri, 24 mai, în aula Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative, a avut loc premierea studenţilor şi cadrelor didactice care au luat parte la ediţia I a Săptămânii limbilor străine.
            
   Departamentul de Limbi Moderne Aplicate, din cadrul Universităţii din Craiova, s-a ocupat de organizare. Deschiderea a avut loc miercuri, 22 mai, şi a constat într-o expoziţie şi prezentare de postere cu tema „Anul cetăţeanului european” unde „studenţii au putut să-şi dea frâu liber imaginaţiei, realizând desene sau colaje”, conform celor spuse de asis. univ. dr al Departamentului de Limbi Moderne Aplicate, Mihaela Chiriţescu. Pe 23 mai au avut loc simulări la limbi străine, asemănătoare examenului Cambridge sau Delf.
 Ediţia I s-a încheiat cu un spectacol unde o parte din studenţii facultăţilor participante au recitat poezii în limba engleză şi franceză, au cântat şi au dansat. Spectacolul a fost deschis cu interpretarea câtorva strofe din imnul României, dar şi cel al Serbiei sau Bulgariei. Studenţii străini din Anul Pregătitor al Universităţii din Craiova au intrat în pielea personajelor lui I.L.Cragiale în sceneta „D-nul Goe”, iar faptul că nu toate cuvintele erau rostite corect, a făcut comicul de limbaj al piesei mai savuros Ei au fost răsplătiţi cu aplauze şi un premiu special.
 Au fost acordate premii, dar şi diplome de participare. Printre facultăţile care au luat parte la eveniment s-au numărat: Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor,  Automatică, Calculatoare şi Electronică, Drept şi Ştiinţe Administrative, Inginerie Electrică, de Ştiinţe Exacte şi Facultatea de Agricultură şi Horticultură. Întrebată în ce a constat participarea la acest eveniment, Alina Văduva, studentă în anul I, la Facultatea de Inginerie Electrică ne-a spus: „Eu împreună cu cei doi colegi ai mei, Anca Dumitru şi Adrian Fetea, am participat la expoziţia de postere. Nu a fost uşor să realizăm lucrarea, pentru că ne doream să fie ceva original. Cu toate astea, nu ne aşteptam să luăm premiul I. Mi-a plăcut că am putut lucra toţi, ca o adevărată echipă. Am stat ceva până să găsim o modalitate de a ilustra tema propusă. Eu m-am ocupat de strângerea materialelor şi de documentare”.O diplomă de excelenţă a fost acordată şi doamnei conf. univ. dr. Ada – Anica Iliescu, pentru activitatea depusă în cadrul Departamentului de Limbi Străine Aplicate.
Săptămâna limbilor străine s-a încheiat cu promisiunea organizatorilor că ediţia următoare va dura mai mult şi cu îndemnul acestora ca studenţii să ia parte şi anul viitor. 
Aici puteți vedea piesa Domnul Goe 


Oana VOINIC 
Andreea DASCĂLU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *