Pe 1, 3 și 5 iulie s-au susținut probele scrise pentru examenul de Bacalaureat. În Băilești, examenul s-a desfășurat la Grupul Școlar „Ștefan Anghel”.
Atât cei de la uman, cât și cei de la real au susținut prima dată proba la Limba și Literatura română. A doua probă a fost cea specifică profilului: filologia și științele sociale au dat examen la Istorie, iar cei de la matematică-informatică și științe ale naturii au dat examen la Matematică. Ultima probă a fost la alegere. Cei de la uman au putut să aleagă între Geografie, Logică, Psihologie, Filosofie, Sociologie, Economie și Literatură Universală, iar cei de la real între Informatică, Fizică, Biologie și Chimie.
La Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” s-au înscris 131 de elevi, dintre care 15 din promoțiile anterioare. Rata de promovabilitate a fost de 69,82%. Cea mai mare notă de la BAC a luat-o Nicoleta Alexandra Ionescu (9.80). A fost urmată de Aurelia Mădălina Pleniceanu (9.70), Cristina Andreea Dumitrașcu (9.53), Iulia Elena Măcărău (9.51) și Gabriela Gavrilă (9.46). „Examenul a fost ușor pentru că am învățat foarte mult”, ne-a spus Nicoleta. Cea mai grea probă pentru ea a fost cea la istorie.
Promovabilitate 0 la promoția curentă la Grupul Școlar „Ștefan Anghel”
Din Grupul Școlar „Ștefan Anghel” au luat BAC-ul două persoane, Yvonne Mădălina Urlătoreanu, din promoțiile anterioare și Ana Camelia Iacob de la seral. Mihai, elev la „Ștefan Anghel” ne-a zis că probele nu au fost grele, nu a promovat examenul pentru că nu a învățat. Emilia, mama unui elev spune că „elevii care au liceul pe meserii ar trebui să dea BAC-ul profesional. Numai așa poate reușesc și ei să ia BAC-ul. E normal, ei modulele astea le fac, din asta trebuie să dea examenul, nu din matematică, fizică sau ce dau ceilalți. Nu e liceu teoretic.”
Examenul s-a desfășurat fără incidente majore. Un singur elev a fost dat afară din examen pentru că a încercat să copieze.
Paul Vădeanu, directorul Liceului „Mihai Viteazul” le spune elevilor care o să susțină examenul de Bacalaureat în 2014 că „pentru cei de la profilul real perioada de pregătire pentru examenul de Bacalaureat începe în prima zi de clasa a IX a, iar pentru cei care nu au început încă să nu se descurajeze pentru că niciodată nu e prea târziu.”
Adelina CIOCHIA