La „Ziua Inimii” cu studenţii medicinişti

Studenţii Facultăţii de Medicină au organizat pe 19 octombrie, „Cross-ul Inimii”  în Parcul Nicolae Romanescu, la Velodrom. Tinerii le-au reamintit cetăţenilor cât de importantă este prevenţia bolilor cardiovasculare.
„Am organizat cross-ul inimii pentru că dorim ca locuitorii Craiovei să-şi schimbe atitudinea faţă de propria sănătate, să lase sedentarismul acasă măcar pentru o zi, pentru că acesta este unul dintre principalele cauze ale obezităţii şi implicit ale dezvoltării bolilor cardiovasculare”, ne-a spus Oana Drăguşin, coordonatorul local al acestui proiect. Toţi participanţii au primit diplome, iar primii trei câştigători, atât la fete, cât şi la băieţi s-au ales cu un abonament la sală timp de trei luni.
După cross, studenţii medicinişti au mers în Piaţa Mihai Viteazul. Aici au amenajat un cort în care i-au invitat pe trecători să se lase consultaţi, să li se calculeze Indicele de Masă Corporală (IMC) şi să li se măsoare tensiunea arterială.
„Având în vedere faptul că anual, la nivel mondial sunt peste 17 milioane de decese din cauza bolilor cardiovasculare şi că România este una dintre ţările europene cu cea mai mare frecvenţă a acestora (la noi rata mortalităţii cauzată de afecţiuni cardiovasculare este de 61% din numarul total al deceselor), încercăm să le reamintim oamenilor importanţa prevenirii lor. Pentru acest lucru le măsurăm tensiunea arterială şi le calculăm indicele de masă corporală”, ne-a spus dr. rezident Cardiologie, Ionela-Mihaela Vilaia.
„Ziua Inimii” are loc la această dată pentru că este Ziua Mondială a Atacului de Cord, iar mediciniştii aduc la cunoştinţă craiovenilor factorii de risc cardiovasculari.

                                                                                                                                         Diana ZUICAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *