11 oameni, 11 caractere

În Aula Magna a Facultății de Drept și Științe Administrative, 11 oameni de succes au vorbit, timp de 11 minute, despre experiențele lor de viață. Teme principale: „humanizing work”(n.r.-loc de munca umanizat) și „bringing joy in life”(cum să aduci bucurie în viață). Toate au făcut parte din seria de evenimente „11even Experiences”, care își propune să prezinte poveștile de viață ale unor persoane de success.
Primul invitat a fost prof. dr. Cristian Spulbăr, de la catedra de Finanțe a Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor (FEAA). Acesta a arătat că limbajul pozitiv are efect asupra sănătății noastre: „Șlefuim suflete prin acest limbaj”.

Cătălin Zamfir, managerul „Cornul Abundenței”, i-a urmat. A prezentat modul în care, dacă îți stabilești un obiectiv pe termen lung, acest lucru ți-ar crea un avantaj. Exemplul a fost chiar el: „Știam că vreau o afacere, nu știam cum să ajung acolo.” A pornit ca agent publicitar, salesman, operator de interviuri și a activat în AIESEC. În prezent, cifra de afaceri a firmei înființate acum 15 ani a atins cote înalte, cu câștiguri de peste un miliard de RON. La sfârșit, și-a încheiat discursul pe un ton amical:„Vă provoc să scrieți visul pe hârtie, să vi-l realizați, indiferent de vârsta pe care o aveți acum!”

„Din fericire, inteligența există cu duiumul în România, însă atitudinea e, uneori, proastă
Radu Limpede, consultant financiar, a vorbit despre Humanizing Work (n.r.-locul de muncă umanizat): „Este greu, dar și frumos, să fii antreprenor, să balansezi aceste concepte: „management vs leadership, democrație, armată și disciplină”. A mai scos în evidență faptul că, într-o firmă, „trebuie să fii manager, și nu lider.” Printre lucrurile importante care nu ar trebui să-i lipsească, s-ar număra transparența și încurajarea creativității. Între democrație și armată, a pus accentul pe termenul de „meritocrație”. Nu în ultimul rând, a lansat îndemnul fiecărui tânăr să adere la voluntariat. Atât el, cât și speaker-ul Liviu Ionescu.

,,Nu vă fie rușine să faceți absolut orice!”
Un alt  punct de vedere în legătură cu locul de muncă umanizat și l-a exprimat și Cristian Nicolae, antreprenor și trainer: „Vom fi umani la locul de muncă când vom avea suportul familiei!”
O altă însemnare a fost problema generației de azi. Îndemnul lui a fost ca toți tinerii să se angajeze. Chiar să înceapă de la pragul de jos: „Nu vă fie rușine să faceți absolut orice!” A vândut începând de la banalul suc de dozator, până la rame și lentile de ochelari. A mai încurajat întreaga sală să-și pună întrebarea: „Unde este potențialul meu activ acum?”

Subiecte ca implicarea sau perseverența au fost aduse în discuție în partea a doua a programului. Despre „bringing joy in life sau cum să aduci bucurie în viață au mai vorbit și Marina-Călăfăteanu, David Mitran, Virginia Șovoiu sau Petrică Mîțu-Stoian. Susținere, pasiune, viziune. Pe aceste teme s-au axat discursurile lor.
Evenimentul a primit feed-back pozitiv din partea publicului. Ștefania Dobre, prezentă în auditoriu, s-a aratat mulțumită: „Evenimentul m-a ajutat să conștientizez că fixarea obiectivelor reprezintă un element-cheie în realizarea scopului propus”.

Iulian Tănase, președintele JCI Craiova, și-a motivat alegerea celor 11 invitati: „Acești 11 speakeri consider că sunt reprezentativi din domeniile în care activează.” Claudiu Staicu, vicepreședintele  aceleiași organizații, a mai adăugat că vor să ducă mai departe experiențele mai multor speakeri.
Seria de evenimente 11 eleven apartine asociatiei 11even, iar JCI Craiova este organizator local (n.r- Junior Chamber International). Organizatia se implică, în mod special, în programe ce susțin educația, sănătatea sau sportul. Printre evenimentele asociației, se mai numără și „Family Olympics”, „Creatori de viitor”, „O poză împlinește vise”, „Olympicnic Day” și „Golf Community Challenge”.

Acestea pun accent pe experiențe de viață, oameni, modele, informații și idei. Pornesc de la premisa că emoțiile conduc la acțiune, deci sunt create să inspire și să genereze decizii pozitive legate de viață și carieră. În cadrul evenimentelor „Sharing 11even Experiences, o parte a încasărilor totale sunt redirecționate către susținerea unor cauze comunitare locale, cum ar fi: burse de merit, programe de antreprenoriat social etc.

Irina BUSUIOC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *