David susține tinerii

David Mitran este un tânăr care va alerga 63 de kilometri pentru o cauză caritabilă. Aceea de încurajare a tinerilor să-și  găsească adevăratele valori și să-și folosească mai eficient potențialul. Pentru acest lucru, minim 500 de lei trebuie strânși din donații. Crede în potențialul noii generații și de aceea și-a ales această cauză.

Într-un fel sau altul, m-a uimit faptul că aleargă pentru o cauză caritabilă. Mai rar găsești astfel de persoane.  Și nu pentru un scop pentru care ar fi legat în vreun fel. Ci pentru șansa ca liceenii cu potențial să fie îndrumați spre o carieră de succes.

Părerea mea este că toți studenții ar trebui să să implice în astfel de acțiuni. Nu pentru un un obiectiv anume, ci pentru rezultatul final: satisfacția că ai ajutat pe cineva.De multe ori, oamenii își caută propriul interes, nu se gândesc la sentimentele celorlalti. Numai că au șansa să se schimbe în bine. Să arate că se pot implica pentru orice cauză: fie ea pentru educație, socială sau caritabilă.

David Mitran este student al Facultății de Economie și Administrearea Afacerilor (FEAA) , secția Finanțe-Bănci. Proiectul pentru care aleargă își propune să lucreze cu elevi excepționali. Urmărește să-i ajute să-și urmeze pasiunile și să nu se dea bătuți în a face perfomanță. Proiectul inițial se numea EUROEDU, însă anul acesta a fost rebranduit în ,,Excepțioanlii”.

Fondatorul a explicat participarea proiectului său în competiția ,,Transmaraton”:  ,,În România, pasiunea și performanța nu sunt încurajate și nici susținute, așa că am decis anul ăsta să mergem cu povestea elevilor la publicul larg.”

În proba Transmaratonului, participanții își pot opta între trei cauze. Una dintre ele este ,,Îngrijirea medicală gratuită a 2000 de copii și adulți cu boli incurabile”. A doua poartă numele de ,,Pădurea copiilor”- un copăcel plantat și îngrijit pentru fiecare nou-născut din România. Iar ultima se numește ,,Excepționalii”.

Cei interesați să-l susțină cu o sumă de bani, pot accesa site-ul www.transmaraton.ro, la secțiunea ,,Participanți”.

Irina BUSUIOC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *