Fotografii pe sfoară

Duminica trecută, pe 18 mai craiovenii interesați de arta fotografică au avut parte de o expoziţie organizată de „Asociația Tineretului ONU”. Profesioniștii și amatorii de fotografie și-au expus propriile fotografii în English Park, între orele 11:00-18:00. 


Trecătorii au avut posibilitate să ia acasă o fotografie pe care o preferă, în schimbul uneia de-a lor. Publicul nu a fost entuziasmat, puțini s-au dovedit interesați de acest eveniment, organizatorii dau vina pe proasta promovare a evenimentului: ,,În ediţia trecută am avut o promovare mai bună pe canalele  de social-media.” a spus Andrei Mihail Cojocaru, Director Relații Publice al organizaţiei.

Proiectul a avut drept scop motivarea şi încurajarea artei fotografice în rândul tinerilor. A fost organizat şi un concurs, „Craiova, Capitală Culturală în Imagini”. Sarcina participanţilor a fost să promoveze Craiova în acest fel. Întrebaţi ce părere au, puţinii participanţi s-au declarat entuziasmaţi: „E un eveniment inedit, nu am mai văzut așa ceva în Craiova, mi-a făcut mare plăcere să particip şi eu cu trei fotografii”, a mărtursit Petrişor Diamant.

Ideea acestui eveniment a apărut pentru prima dată, la Sankt Petersburg, în 2010. De atunci, evenimentul s-a desfășurat în peste 40 orașe, din șapte țări diferite, și a înregistrat peste 90.000 de participanți. În România a fost organizat pentru prima oară de filiala  Cluj, în urmă cu un an.

„Asociația Tineretul ONU din România” (UN Youth of Romania) este o organizație neguvernamentală, ale cărei scopuri sunt promovarea, încurajarea valorilor și activităților ONU în rândul tinerilor români. Filiala Craiova a fost înființată recent, aceasta începându-și activitatea în luna mai a anului trecut.
Alexandra BARBU

Diana GRUIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *